“平靓正😋”
赞和豆品的点评

赞和豆品
香港排名第163 (共638家甜点)
周围地区: 荃湾
周围地区: 荃湾
2019年8月25日点评 通过移动设备发表

赞和豆品
荃湾荃兴径6号昌泰大厦地下5A铺

黎开荃湾紧系要试下$3一碗既豆腐花啦!

薏米白果豆腐花$3
虽然天气好热,但我坚持叫咗碗热既,因为热既豆腐花十分滑,配埋薏米白果,就算唔加糖都可以不过如果钟意食甜啲既话,可以加少少蜜糖。

绿豆沙豆腐花$3
呢碗我地叫咗冻既,绿豆沙唔错,系煲到起沙既,但豆花冻咗就会鞋啲,无咁滑

总括黎讲,热豆花比冻豆花滑,但豆味唔重,不过$3一碗就已经可以谢物超所值,黎开荃湾呢头,不防试一试

感谢 sunsun_foodie

2019年7月30日点评 通过移动设备发表

系路德围有两间卖豆腐花很出名,佢地出名系价钱超抵,一间卖三蚊,一间卖两蚊的豆腐花,很抵食。而且豆腐花也很滑,不错。

感谢 JoyceW2056
2019年5月27日点评

呢间野$3碗真系好抵食,之前同fd讲开佢仲话$3真系做蚀本生意,谂下又好似几合理,香港租金咁贵,希望佢仲做得住,因为真系好好食,试左个花奶豆花同薏米白果豆腐花,个fd中意花奶,但我养生就中意后者多d,同埋佢d 薏米白果真系好食,白果平时食系好硬架嘛,唔知点解佢整到好软好特别,黎开记住食碗支持下

1  感谢 heiman0531
2019年1月10日点评

身上只有五元,用三元光顾隔邻亚玉后唯有用两元买纯豆花。豆花比亚玉大碗少许,黄糖、桂花糖水和姜汁任添,豆味比亚玉稍微多一点点点点,堂食减塑一百分。

感谢 arnoldii
2018年11月18日点评

好吃,也是一吃在吃,特色很像阿宗面线一样,就是要站着吃,才有那个气氛,很喜欢她们的黄糖,好像跟我去超市买的不一样。

感谢 fiona198852

去过赞和豆品吗? 请分享你的经验!