“大西北打卡brunch🥰 ”
聚福樓的点评

聚福樓
香港排名第3,084 (共15,676家美食)
周围地区: 屯门
周围地区: 屯门
2021年2月8日点评 通过移动设备发表

未search之前我以为依间系酒楼
原来系一间打卡cafe 即刻决定第一站要去
仲有间叫‘秋香’系街头 都系佢地既
装修都系差唔多风格 好靓
(我唔会话你听 我差啲排错依间)
去到门口已经觉得好异国feel
无啦啦系个屋苑有间咁chill既cafe
店舖比想像中细间 假日黎都等佐几张枱~
Brunch有7款 包括main/意粉/burger/all day
▫️all day breakfast $148
:/5分
打卡必备
其实好似好耐冇嗌过 因为觉得好揾笨
但依间既all day令我改观了~
因为佢好大份好丰富 有成10款野:
/火腿 烟肉 肠 炒蛋 蕃茄菇 薯饼 烘多士
茄汁豆 沙律 烟三文鱼酥皮卷/
沙律菜用咗黑醋 有啲酸 入边仲有藜麦
健康得黎相当有诚意!!!
烟三文鱼酥皮卷几特别 另一心思之作
炒蛋都几滑 同埋个包有烘过 几好咬
其他食落都唔会dry 几有惊喜~
▫️USDA Prime 肉眼配扁意粉 $178
:.3/5分
食肉兽见到有扒就忍唔住心心眼
同埋好似好少可main会有得配埋意粉~
牛扒虽然有啲肥 但有炭烧过所以都几好食
但肉眼果个就有啲小失望
可能无咁肥应该会更好

感谢 vvvfoodies

2020年2月15日点评

你听中文名一定以为是中式茶楼,原来是这么有特色的西餐,我吃了最受欢迎的全日早餐,再配杯即磨咖啡,正!

感谢 PiggyC9
2019年11月9日点评 通过移动设备发表

系屯门黎讲,这间餐厅算系一间比较特色隐世西餐,装饰很特别,野食饮品味道也不错,又不太贵,员工又友善。

感谢 SailoeW
2019年5月14日点评 通过移动设备发表

若你有一个休闲的下午,不妨考虑远赴新界西,到屯门一家隐世cafe,享受有点异国风情的装潢,绝对要点一杯花味咖啡,保证你不枉远道而来。

感谢 thank_god_its_foodie
2019年2月13日点评 通过移动设备发表

屯门置乐隐世小店,店舖外型摆设特别,环境宁静舒适‍♀️朋友小敍,食物及汤好味,饮品一般☕

感谢 xobb

查看过聚福樓的旅行者还看了

去过聚福樓吗? 请分享你的经验!