“高质有水份感焗鸡”

Goobne Chicken (V Point)
预订桌位
提供送餐服务
周围地区: 湾仔/铜锣湾
周围地区: 湾仔/铜锣湾
2021年4月12日点评 通过移动设备发表

在铜锣湾想吃炸鸡或许不难,但要吃到高质炸鸡,就真的能数出了😈而哩间就是韩国人看铺的,点菜沟通大致没问题,因韩国人都略懂广东话~

果味酱油有骨蒜香烤鸡~酱汁甜甜的,蒜味很香,鸡件也不少,想不到全只鸡的份量也蛮多,还以为不会很大只;而鸡肉很嫩滑,吃时还有肉汁在流动着,送上桌时热点也很高~

铁板海鲜煎饼 ~煎饼边位煎得很香脆,有焦香味,配料主要是墨鱼,八爪鱼及虾仁,还有很香的葱段,煎饼本身味道不会很重味,沾点鱼露更美味😍

感谢 angelkwok911

2020年12月9日点评 通过移动设备发表

Korean No.1 Chicken🐥 Goobne Chicken 🇰🇷💫
静鸡鸡话你知。。我最近去左叫🐥🐥🐣🥢 贵为韩国🇰🇷 第一烤鸡品牌,食鸡点可以少左佢👻,而且他家既鸡都有好多种,超多选择😍,至少十多款口味,总有一款你岩既嫩嫩鸡。
而且佢地出品既烤鸡不经油炸,烤焗方式迫出油份更健康呢。做到每件鸡都外层香脆,而肉质保持嫩滑又Juicy💦。铜锣湾分店仲要位于高层,3面都落地玻璃既设计,食鸡同时享受醉人维港景🌃,你说爽不爽😝,呢种属于叫🐥 高层次享受🤗。
l[韩式BBQ酱烟燻 + 蜜糖香滑烤鸡]l $238
Korean Smoky BBQ Chicken + Honey Mellow Chicken
2款鸡🐥 Double 滋味。BBQ 酱烟燻惹味;蜜糖🍯 带甜甜又香滑,鸡件真的很滑不太油腻。
l[凯撤沙律]l $108
Caesar Salad
呢款沙律🥗 很健康,鸡蛋🥚 Bacon🥓 生菜,简单而清爽。
l[番茄奶油炒年糕]l $145
Rose Tteobokki
一款有齐2款口感:年糕烟烟韧韧、Pasta🍝吸尽番茄奶油酱汁,够惹味。
l[鲨鱼之泪(酒精/无酒精)]l $88
Shark Blood Rita
一款无酒精Mocktail🐋,造型可爱而颜色鲜艳。沙冰口味💙 如果不喝酒,吃炸鸡配确是另类的爽。
这家既鸡🐥 出品确是有所保证😋。以后想食鸡❓呢家一定帮到你 帮到你。靓景配靓鸡。
×××[Goobne Chicken]×××
©铜锣湾登龙街18号V Point 25楼

感谢 Wincyholic
2020年11月30日点评

韩式炸鸡食得多,今期食下出名的韩式烤鸡,贪其以烤制方式唔太油腻,食起来较健康。

餐厅非常阔落,位于高层有落地玻璃可欣赏到夜幕都市的璀璨一面,是晚仲坐到靓位,美食加靓景朋友冧晒。

两款口味烤鸡 $238
共有14件有骨鸡件,口味拣了甜辣烤鸡和果味酱油蒜香烤鸡。
鸡件烤过后本身的鸡油减却,鸡皮烤得脆薄零油脂,连一贯唔食鸡皮的朋友也倒戈支持。鸡件嫩滑保留肉汁,当然鸡脾位最嫩,谁也不想通通都是鸡脾~
甜辣烤鸡甜甜地少辣惹味。果味酱油蒜香烤鸡阵阵蒜香,酱汁都系甜甜地,苹果果味和柠味突出,越食越开胃。件件鸡挂晒汁好够味好美味。

芒果沙冰 $58
士多啤梨沙冰 $58
两款色泽鲜艳卖相吸引,味道清甜唔会药水味,沙冰细滑完全渗透果汁,饮最后一啖都唔会饮到冰水,好饮。

感谢 cargolam
2020年11月28日点评 通过移动设备发表

📍 Goobne Chicken
老板放假既日子就系happy friday啦,准时放工去左铜锣湾觅食。暂时去唔到韩国玩就食韩式烤鸡顶住先啦。系咁多间食韩式炸鸡中,最钟意黎goobne chien食,尤其系铜锣湾分店,餐厅坐落于25楼,夜景非常美观,一路望住个海一路叹住啤酒食炸鸡感觉好chill!
📌 果味蒜香烤鸡 $205
每次来到都必点,非油炸,即叫即烤,上碟时好热辣辣,心急想食差d辣亲手。皮经烤过仍然好香脆,内里肉质嫩滑,骨唔多,食落啖啖肉。个酱汁带点果香同蒜香,咸咸地又有少少甜,又几好食。配上一碟生醃白萝卜,酸酸爽脆好解腻
📌 铁板芝士泡菜炒饭 $128
铁板上桌热辣辣,另附上麻油紫菜丝,要衬热捞匀d芝士同饭。拉起芝士时非常邪恶。虽然有泡菜,属于小辣,唔食辣既都应该可以驾驭。入面仲有午餐肉粒同太阳蛋,捞埋芝士食都唔错。
📌 Draft beer 1664 $75
食韩式鸡点可以冇啤酒配。嗌返杯1664啤一啤好正。
地址:铜锣湾登龙街18号V Point 25楼

感谢 hksharingwithlove
2020年8月4日点评 通过移动设备发表

#cassiegocwb
瘦编真系好挂住韩国呀!!!今年真系舞得去旅行,连下年都未必有得去,点算好...
唯有系香港去食下韩式烤鸡专门店「Goobne Chicken」啦。怕热气嘅话,可以同我一样拣韩式烤鸡,因为不经油炸但依然外脆内嫩,又香口又惹味,会好过食韩式炸鸡。依间Goobne Chicken以前系韩国仲系少女时代言,所以我好耐以前已经系韩国食过。🐔
瘦编今次系去试下佢地超抵食嘅烤鸡lunch set,包括有半只烤鸡(有10种味道)、鱼片汤、凯撒沙律、薯角、白饭同饮品。我拣左三重芝士烤鸡,烤鸡新鲜出炉,好多肉汁,唔会烤过龙,变得太老。成个套餐好多料,好饱肚,我都食剩左啲鸡,要打包走。👍🏿
另外我都叫多个𩠌,韩式牛肉炒年糕外卖攞番屋企夜晚加料。依家佢地所有电话,到店落单的外卖自取订单都有10%折扣!
外卖自取满$300以上仲送韩国酒精搓手液
(500ml,含70%乙醇,售价$70)💪🏿
味道评分▶️🌕🌕🌕🌕🌑 (4)
抵食评分▶️🌕🌕🌕🌕🌗 (4.5)
回购评分▶️🌕🌕🌕🌕🌑 (4)
➡️ Goobne Chicken (铜锣湾)
📍 铜锣湾登龙街18号V Point 25楼
IG: @cassiecwy/ @cassiegetfat
FB: @cassiegotravel
OP: cuisine_revolution

感谢 cwycassie

查看过Goobne Chicken (V Point)的旅行者还看了

去过Goobne Chicken (V Point)吗? 请分享你的经验!