“味道不错”

阿元来了 (观塘)
在线下单
香港排名第1,232 (共13,891家美食)
周围地区: 观塘区
周围地区: 观塘区
2019年8月29日点评 通过移动设备发表

网上评价不错,所以跟家人一起去试一下。整体味道不错。当天点了我最爱的蚵仔煎,味道普通。鲁肉饭,控肉饭,香肠,卤味拼盘,芋泥蛋卷,当归羊肉汤,冬瓜茶及珍珠奶茶,味道不错。下次还是会去的。

感谢 ChilliT5

2019年6月22日点评 通过移动设备发表

阿元来了有杂志介绍过,来到观塘于是一试。试了珍珠奶茶,卤肉饭,仲有蛋饼。价钱比较贵,份量亦都比较少,味道没有台湾当地的浓,一般般。

感谢 annsze2016
2019年5月20日点评 通过移动设备发表

阿元来了,在观塘的工商业区内,你地铁站有点儿距离。他们的食物水准不错的确很有台湾的风味。但老实说价钱有点贵。

感谢 edwardkcs2000
2019年5月12日点评

今日下午终于可以试到台湾过江龙 阿元来了!☺️ 餐厅装修设计都走台式怀旧风 仲有唔少旧时既poster 影相都几特别既‍♂️虽然未系好肚饿 但一场黎到 点都要试返啲招牌嘅‍♀️‍♂️鲁肉饭细细碗真系好似台湾咁‍♀️ 但当然价钱就唔系啦$29 鲁肉都系炆肥猪腩肉比较多‍♂️ 但食落唔算太油‍♀️ 甜甜地好香 好似真系台湾食到既口味咁 我食到停唔到口‍♀️‍♀️‍♀️ 男朋友就一脸苦笑‍♂️‍♂️肉松起司蛋饼又系好好味阿‍♀️

感谢 CHIUW61
2019年4月10日点评

阿元来了不嬲都好出名 装饰摆设都有老台湾风格,好似去左台湾咁 \食物好好食! 粟米芝士蛋饼,蛋饼咬落软熟烟un 花枝丸好弹牙好香口 期间限定既爆蛋鸡肉饭,白饭仲有淡淡既鸡油,捞埋一齐好夹 仲有我最爱既芋圆,好弹牙唔会煮到好淋,亦都有芋头味,唔会好似出面d芋圆咁得粉味

感谢 eatgoodwest18

查看过阿元来了 (观塘)的旅行者还看了

去过阿元来了 (观塘)吗? 请分享你的经验!