“有折抵食”

霸吗拉面 (新都城)
香港排名第1,886 (共13,928家美食)
2019年8月28日点评

住户証有折,仲有甜品送。拉面唔咸,但好有味,肉香而不肥。拉面软硬适中,服务好。有机会一定要再食过,推荐!

感谢 rachelhoikei

2019年7月10日点评 通过移动设备发表

新都城差不多每个星期都会经过呢一度,真系眼大睇过龙,竟然无发现有间霸吗拉面!咁就梗系入去食下试下啦!地方都几得意,好似左邻右里都系佢嘅舖头,设计都有点日本feel ! 有横排坐位近厨得食, 亦有二人枱二人世界,四人枱三五知己,侍应生礼貌地招呼, 台面放了酱料由自己随意添加任君选择。

咁就睇下有乜嘢好食先

酱燘鸡叉烧拉面$83

个汤汁好浓味,但又不算令你好口渴咁,系无味精味嘅,鸡肉很滑

辛口烧饺子(5件)$38

辣得很爽呀!饺子系一只只㗎嘛!上面竟然有一层好薄嘅薄片, 透过呢一浸薄片就可以放啲辛辣味加葱铺响上面,卖相好吸引,食落仲更吸引添,再配埋啲拉面同汤一齐食,爽呀!

石锅烧豚肉饭$68

细细锅,鸡肉好多,也闻到啲饭焦香味, 可能之前畀饺子辛辣味盖满口腔,所以食呢个锅头饭有点饱饱哋,不过都食晒碗饭。

毛豆$20

好钟意食毛豆㗎,我系好钟意用手搣嚟食嘅 ,朋友介绍用筷子食又另一番口感,哈哈!

感谢 monchanym
2019年5月28日点评 通过移动设备发表

约咗好耐冇见嘅朋友一齐食下午茶,虽然大家都住将军澳但一直都就唔到时间见面。难得今日约到时间,佢话想食拉面所以由佢决定食边间
虽然过咗食饭时间但都有人等紧位,等咗大约10分钟有位✌
辛辣炙烧豚肉味玉拉面($93): 豚肉好大件烧到好香,估唔到咁嫩滑汤底好浓, 比较适合钟意重口味嘅人食。半熟蛋好好食❤
酱焖鸡叉烧辛辣鸡汤拉面($88): 第一次食鸡叉烧几特别,虽然加咗辣但都食到出鸡汤味好清爽
唐扬炸鸡($35/5件):鸡肉好嫩滑,食落口好香,仲可以加少少柠檬汁冇咁热气

感谢 angelee1989
2019年5月9日点评 通过移动设备发表

每次于晚餐时段经过霸吗拉面也需要大排长龙,这天早了放工便打算提早去排队吃拉面,可能时间尚早的关系,恰巧不用排队便可安排入座
店内环境装修很有特式,让人有在日本吃拉面的感觉

期间限定的极上原只龙虾味玉拉面很豪华!不过这次还是想吃传统的豚肉拉面,下次一定要试试

浓厚豚骨汤的炙烧豚肉味玉拉面,可以自选拉面的软硬道,少葱走笋等也能够自己选择,适合十同口味的人,十分贴心。
汤底味道香浓但不油腻,面条软硬适中,很弹牙,豚肉上的辣酱香辣惹味,与拉面混在一起令味道更有层次
日式溏心蛋蛋黄半熟流心,大爱~
炙烧豚肉非常厚!豚肉油花肥瘦适中,入口即溶,更带点火炙的味道

羽根烧饺子
超脆皮的日式煎饺,一咬肉汁四溢,不会过份干身及硬

感谢 eatgoodwest18
2019年3月12日点评 通过移动设备发表

装潢有如置身日本的感觉.
深木色的座位,可以看到厨师在煮拉面
拉面不错,没有油油的感觉
食拉面之余最喜欢order饺子,外面热辣辣、脆卜卜既片,内里非常juicy!

感谢 Arolee

去过霸吗拉面 (新都城)吗? 请分享你的经验!