“食 🍔🍟🥗”

MOS Cafe (The Forest)
周围地区: 旺角
周围地区: 旺角
2021年1月3日点评 通过移动设备发表

到 Mos Cafe吃汉堡,位于大角咀海辉道11号奥海城一期UG楼UG23及25号舖,星期六下午店内不算多人, 先点餐然后找位置坐, 店员会为我们送上食物。 点了两款汉堡,特级和牛汉堡$39、 蜜糖芥末特级板烧鸡汉堡$33, 还有凯撒沙律$32、 大厚切薯条$25、 冰冻枫糖果仁鲜奶咖啡$9、 香磨咖啡。🔸🔸🔸

⭕特级和牛汉堡🍔~ 和牛汉堡有肉汁, 口感软腍又唔错㖞。

⭕蜜糖芥末特级板烧鸡汉堡🍔~ 蜜糖芥末味道甜甜的, 烧鸡扒好大块, 整体味道几好。

⭕凯撒沙律🥗~ 沙律菜新鲜, 份量多。

⭕大厚切薯条🍟~ 最钟意食厚切薯条, 香脆有口感。

⭕冰冻枫糖果仁鲜奶咖啡🥤~ 甜度适中, 有香浓的果仁味。

⭕香磨咖啡☕~ 香磨咖啡跟汉堡不用加钱, 咖啡味道香浓。

整体来说价钱相宜, 最喜欢有粗身薯条, 下次会再来。

MOS Cafe
地址: 大角咀海辉道11号奥海城一期UG楼UG23及25号舖

感谢 Victoriay_eatwithvic

2019年12月29日点评

位于旺角The Forest 1/F的青花,系一间充满田园气息的新派泰国餐厅,无论系环境定野食都卖相一流,非常适合影相打卡☺️☺️
惹味拼盘(小)
以下款式每款各有两件~ 菠萝鸡翼已经去咗骨可以成啖食😍中间有旧甜甜的菠萝,鸡肉肥美又juicy!猪颈肉烧得香口🐷有微辣的刺激,但略嫌切得太大块!青柠鸡锤同样系烧得好香口,呢个肉质就干左少少,但好好味的!炸鸡卷同泰式鱼饼都好质素😋
天多尼烤鸡斑兰青咖喱
烤鸡肥瘦适中🐤外皮烤得金黄香脆,内里肉质依然嫩滑有肉汁,仲啖啖肉添!斑兰青咖喱辣度唔高,一定要叫多个白饭或者系手抓薄饼,将咖喱汁用黎送饭就啱晒

感谢 hohoyincalvin
2019年10月8日点评 通过移动设备发表

佢有饭同salad 卖,但系饭之前食过偏咸,今次叫咗鱼柳包,本身想叫薯条但佢话卖晒,叫咗炸鸡。野饮系芒果茶,都几好嘅,不过野食真系麻麻,个包系冻嘅,鸡又系劲干。可能呢间铺太多外卖所以堂食唔得闲啦,仲要见到外卖有薯条,其实系几唔开心。我明你出外卖好多份薯条,你可以问我等唔等得架嘛,又无问,直接话无,其实感觉真系麻麻囉,包又系冻嘅,连块芝士都系无溶嘅,有啲唔开心54 蚊个餐。。。

感谢 cynthiamoonie
2019年7月2日点评 通过移动设备发表

放工约咗老婆撑枱脚,但系又唔知食乜好。可能时间尚早,商场冇乜人,咁啱见到呢间mos cafe就入去坐下。呢间分店个装修唔错,个style俾到我屋企嘅感觉。望下个menu,原来有饭食。咁就即刻叫咗个牛油果照烧鸡肉饭,再加杯冰冻抹茶鲜奶。个饭卖相唔错,食落口果个珍珠米加牛油果再加wasabi沙律酱嘅feel实在系太夹。 有机会一定会再嚟

感谢 issacheung
2019年1月14日点评 通过移动设备发表

Mos Cafe 是Mos burger的附属歺厅,除了一般汉堡包外,仲有饭食,提供另类选择。我除了他的摩斯汉堡外,我更喜欢他的环境,坐得很舒服。

感谢 JoyceW2056

查看过MOS Cafe (The Forest)的旅行者还看了

去过MOS Cafe (The Forest)吗? 请分享你的经验!