“不錯”

庆面 (角祥街)
在线下单
香港排名第6,843 (共13,928家美食)
周围地区: 油尖旺区
周围地区: 油尖旺区

店舖裝修簡單,可望到廚房,望落去很整潔,座位略少,但坐得舒適,人不多,有些特式食物,例如山葵青瓜撈麵,食落都幾清新,小籠包都幾好味。

用餐日期:2019年8月
感谢 manymomo

2018年10月11日点评 通过移动设备发表

根本不明白有什么特别,服务态度差得很,该女店似手乎无心工作,十分傲慢,问过问题也不愿意答。在场有另外一台客正在和店员发生冲突。。。我们点了捞面、鸡肉和小笼包,只有小笼包是比较好吃,另外那两款根本不值得一提,味道完全不同,用的是同一个酱料。下次不会再光顾

感谢 Lycheeman
2018年10月10日点评

经朋友推荐来尝试,这家店店面不大,座位比较拥挤。主要特色是各种面,这次尝试了鸡丝青葵冷面,味道很有特色,之后会再次光顾。

感谢 Betty6812
2018年8月21日点评

有心的小店,自家制云吞好好味,食客可以见到员工即场包云吞,另外胡椒包都好食,胡椒好够,包底都脆身。但店面比较细,可能会坐得比较迫。

感谢 MingC622
2018年6月7日点评

今日决定出大角咀试吓新野,两个人搭巴士出嚟,经过呢间小店,睇吓个餐牌,就决定试吓呢间庆面。

佢嘅餐牌选择唔系好多,分别有汤面、捞面、冷面同埋点心。我哋两个叫咗两碗面,一个云吞同埋一客小笼包。

巴东牛肋条捞面小小辣,个牛肋条好入味而且好腍,非常值得一试!红烧猪软骨庆面,食得出个猪软骨系自己煮嘅,软骨唔系好腍,系有少少咬口,味道亦都啱啱好。

小笼包非常多汤汁喺里面,皮薄而且汤靓。呢个价钱来讲性价比好高呀!

净百花云吞汤,个馅好似食紧一粒墨鱼丸或者虾丸。未食过咁好味嘅云吞,就系钟意呢一种口感。汤入面嘅豆卜同埋萝卜都好正,值得一试!

感谢 genedilemma

去过庆面 (角祥街)吗? 请分享你的经验!