“平靓正”
疯狂小面的点评

疯狂小面
预订桌位
提供送餐服务
香港排名第115 (共16,058家美食)
卓越奖
周围地区: 中环
周围地区: 中环
2020年11月30日点评 通过移动设备发表

中环要食到平靓正嘅嘢梗系黎疯狂小面。一个餐就包左主食嘅面,小食,饮品,同甜品。都唔需要$100。中环除咗疯狂小面,边度可以食得到。

佢嘅辣系正宗四川嘅辣,仲可以因应唔同人接受辣嘅程度,可以拣多麻小麻多辣小辣。好浓郁嘅汤底,一啲偷工减料都冇。佢酸辣粉嘅红薯粉口感烟银,夹埋花生葱同芫荽,非常之好食。其他嘅面食,亦都可以俾你拣白汤,即系唔辣。

另外,我嘅100分推介系佢嘅成都冰粉。啫喱状嘅口感,唔会话太甜,反而一种清爽嘅感觉。

感谢 David L

2020年11月11日点评

疯狂小面

咁啱去开中环见到呢间食川菜嘅铺头装修带点古香,觉得几有feel就入咗去试下啦

餐厅有唔同嘅套餐组合可以叫~ 我哋就四款种类都试晒……包括有面食、小食、饮品同埋甜品

疯狂大排面
本身想要烧白面(猪肉)试下, 但系呢款面系限量供应去到已经冇晒所以就叫咗大排面~
大排好厚但系估唔到肉质松软~ 而且食得出系用卤水醃制再加上四川嘅香料味道浓郁

疯狂肥肠面
好厚肉,而且将内壁嘅肥膏清得十分干净,所以入口完全唔觉得油腻

红油耳片
即系红油猪耳啊,除咗入味之外份量亦都好足够

棒棒鸡
棒棒鸡其实即系薄切既口水鸡,鸡肉嫩滑,醃得好入味,加上 口水汁令人食唔停口

红枣银耳汤

成都老冰粉
口感好似啫喱,上面配有山楂碎、芝麻、酒酿、提子乾,好道地既甜品啊

感谢 kitman y
2020年11月11日点评 通过移动设备发表

疯狂小面系楼上小店 要细心dd先揾到
正宗四川风味 甜酸苦辣咸 当然可以自己减麻减辣
点左套餐 凉拌云耳加左米醋 酸甜味道好开胃
小食凉菜 夫妻肺片 牛舌同牛肚没有异味 加入红油,花椒,辣椒 麻辣鲜香 越食越辣
牛肉醃得好入味
红糖味好香好出✨

疯狂小面Crazy Noodles
中环士丹利街66-72号佳德商业大厦1楼

感谢 momoeats3
此点评为 Tripadvisor 会员所写的主观评论,并不代表 Tripadvisor LLC 的观点。 Tripadvisor 对点评进行检查。原文语言为中文,源自www.tripadvisor.co.uk 查看原文
2020年11月11日点评 通过移动设备发表

约咗朋友喺中环睇戏,唔系剩番好多时间我本来谂住食个快餐就入场,但朋友话要食担担面,二话不说就嗱嗱声带咗我嚟呢间餐厅食碗面

我要咗$88嘅「疯狂牛肉面套餐」,➕$13加牛肚,➕$6要杯升级饮品「金橘柠檬」,➕$32要升级小食「棒棒鸡」。朋友叫咗$98嘅「疯狂担担面套餐」,配「热罗汉果冬瓜茶」、「成都老冰粉」,➕$32要升级小食「上汤素菜」。

牛肉面汤底几浓郁几好牛味,牛肉系一粒粒几软熟,牛肚有啲咬头;担担面铺满香葱、花生、肉碎,几好味;两碗面嘅面条都几弹牙

「棒棒鸡」一上枱嘅时候全碗盖满辣椒油,睇落已经好惹味,原来鸡肉系一片片,食落更惹味。「上汤素菜」系菜心,几新鲜

「老冰粉」作为「面后甜品」相当refreshing, 朋友仲同我share咗嚟食

好快食完呢餐我哋就开开心心去咗睇电影

感谢 BCChan6
2020年11月10日点评 通过移动设备发表

虽然呢间餐厅叫疯狂小面,但我今次嚟竟然唔系食面,而系食钵钵鸡。

钵钵鸡 2人餐 $238
其实我都系第一次食钵钵鸡。呢到有得拣辣或者唔辣、冻或者热嘅汤底。我地就拣左热嘅麻辣汤。

总共有60串,分别系30串荤同埋30串素,包括牛腩、鸡软骨、猪肚、鸡脚、鸡翼尖、土豆片、莲藕、瓜类同菇类等等。通常食川菜都好难食得出材料靓唔靓嘅,所以我就评论下个汤底啦。汤底冇得拣要几辣,辣度适中,表面有啲白芝麻,增添香味。调味调得好好,所以我觉得个汤底系正嘅,我仲忍唔住用咗一两羹汤捞白饭添。

香辣干碟 $6
因为汤底冇得加辣,店员就建议我哋加$6要个香辣干碟。佢话系啲辣粉,可以点嚟食。本身对呢个都冇乜期望,点知呢个到咗嘅时候竟然有惊喜。原来唔止系辣粉,仲有啲香味同埋其他嘅味,其实我都唔知点形容,但我真系未试过呢种味,而我系觉得好好味嘅,最后我哋疯狂咁食呢个辣粉,系唔够点嘅。

白饭 $16
因为个人喜好食川菜一定要配白饭,所以我地两个人加左三碗白饭。份量唔系好大碗,但如果唔系好似我地咁大食,应该都够食嘅,但因为辣野实在太开胃,所以我哋真系食多咗饭。白饭都煮得干身,几好食嘅。

餐厅装修充满中国风,坐得几舒服。

感谢 poorstudentlovesfood

查看过疯狂小面的旅行者还看了

去过疯狂小面吗? 请分享你的经验!