“有辣有唔辣”
疯狂小面的点评

疯狂小面
提供送餐服务
香港排名第140 (共16,496家美食)
周围地区: 中环
周围地区: 中环
2021年1月9日点评

有辣有唔辣

天气咁冻想食碗热嘅汤面暖下个身。经过𠮶头附近见到呢间四川风味面舖。

餐厅系大厦嘅一楼行楼梯一层好方便。

佢套餐价钱由$78到$98。有好多款嘅面啦小食嘢饮同甜品都有。最贴心嘅系大多数面都有红汤同白汤俾你拣,红汤嘅仲可以拣唔同程度嘅辣度。

疯狂牛肉面
呢个面我叫咗少少辣少少麻,本身唔系好太食得辣,呢个辣就啱啱好,唔会太呛,而佢嘅辣系有层次嘅有后劲。

酸菜猪肚面
呢个酸菜份量好多,个汤底都充满猪肚嘅味道,以面质方面煮得啱啱好,食落有口感。猪肚份量都几多。

泡椒凤爪 蒜泥青瓜
呢个泡椒凤爪够晒辣,好适合钟意食得辣嘅朋友。

红枣银耳汤 成都老冰粉
食完碗辣嘅面,饮呢碗冰甜既红枣银耳汤好舒服。而冰粉就好特别,佢有几好食,唔会太甜仲有上面嘅配料增加口感。个人推介冰粉。

热柠水 罗汉果冬瓜茶

值得一赞嘅系,餐厅防疫措施做足,食得安心。

感谢 sum_mernight09

2020年12月5日点评 通过移动设备发表

一间好正宗的四川疯狂小面:
而家好难食到正宗味道既担担面,昵到就可以满足到我想食既担担面既味道😋
————————-
🟫疯狂大排面…套餐:
主角排骨味道有点像镇江骨的滋味,炆得够焾入味、面线滑溜带口感😋
🔶配饮品:罗汉果冬瓜茶:
浓郁甘甜又健康,消暑又清热
🔷小食:泡椒凤爪:
「又爽又辣又够椒
食得招积我最椒」😂
♦️甜品:成都冰粉
滑溜溜又冰冰冻冻,又爽口又不会太甜的冰粉🍮⋯⋯😋😋😋😋😋
—————————
🟥疯狂担担面🍝套餐:
➕卤蛋:
一个好出色的担担面,足料又够担,足料花生🥜酱、肉酱、葱、青瓜丝、花生🥜🥜⋯⋯等等
味道仲调配得好出色。
「食得椒积,做人做事好出色😂😂😂」
🔶配饮品:罗汉果冬瓜茶
🔷小食:凉拌木耳:
够爽口,又健康🥳
♦️甜品:红枣银耳汤:
滋润养颜、甜品之选
—————————
🟪小食
🔶钟水饺🥟:
皮薄馅靓,一口饺子🥟的味道、像吃红油抄手的感觉⋯⋯就是好味道😋
————————
开心🥳⋯⋯简单
———————

感谢 mmag4569mmag4569
2020年12月3日点评

冬天就紧系要食啲暖胃嘅野啦!今日劲冻放工又黎到川菜馆食辣野暖胃。
套餐组合包哂主菜、饮品、小食,同埋甜品,我地两个人分别试咗佢个汤面同埋捞面:疯狂牛肉面同疯狂担担面,我地都有啲怕辣,所以叫咗两碗bb辣,对于我地呢啲唔太食得辣嘅人,我觉得可以接受。

两碗面都未埋到台就已经闻到好香嘅花生味,面质好有咬口,调味唔算太重,刚刚好!

甜品我地点咗红枣银耳汤,同埋成都老冰粉。我好钟意佢个冰粉,好似食紧啫喱咁好清新,仲可以解辣!👍🏻👍🏻

感谢 workingwithfood
2020年11月30日点评 通过移动设备发表

中环要食到平靓正嘅嘢梗系黎疯狂小面。一个餐就包左主食嘅面,小食,饮品,同甜品。都唔需要$100。中环除咗疯狂小面,边度可以食得到。

佢嘅辣系正宗四川嘅辣,仲可以因应唔同人接受辣嘅程度,可以拣多麻小麻多辣小辣。好浓郁嘅汤底,一啲偷工减料都冇。佢酸辣粉嘅红薯粉口感烟银,夹埋花生葱同芫荽,非常之好食。其他嘅面食,亦都可以俾你拣白汤,即系唔辣。

另外,我嘅100分推介系佢嘅成都冰粉。啫喱状嘅口感,唔会话太甜,反而一种清爽嘅感觉。

感谢 David L
2020年11月11日点评

疯狂小面

咁啱去开中环见到呢间食川菜嘅铺头装修带点古香,觉得几有feel就入咗去试下啦

餐厅有唔同嘅套餐组合可以叫~ 我哋就四款种类都试晒……包括有面食、小食、饮品同埋甜品

疯狂大排面
本身想要烧白面(猪肉)试下, 但系呢款面系限量供应🥺🥺去到已经冇晒所以就叫咗大排面~
大排好厚但系估唔到肉质松软~ 而且食得出系用卤水醃制再加上四川嘅香料😍味道浓郁

疯狂肥肠面
好厚肉,而且将内壁嘅肥膏清得十分干净,所以入口完全唔觉得油腻

红油耳片
即系红油猪耳啊,除咗入味之外份量亦都好足够

棒棒鸡
棒棒鸡其实即系薄切既口水鸡,鸡肉嫩滑,醃得好入味,加上 口水汁令人食唔停口😋

红枣银耳汤

成都老冰粉
口感好似啫喱,上面配有山楂碎、芝麻、酒酿、提子乾,好道地既甜品啊

感谢 kitman y

查看过疯狂小面的旅行者还看了

去过疯狂小面吗? 请分享你的经验!