“高质嘅一餐”
疯狂小面的点评

疯狂小面
提供送餐服务
香港排名第105 (共15,693家美食)
周围地区: 中环

所以系6点前去试下佢
同朋友叫咗2个98蚊餐
主食+饮品+小食+甜品 = $98
以下重点推介好食的餐点

疯狂大排面(红汤)
红汤姐系辣,唔想要辣可以叫白汤
咁佢个汤底好浓都偏辣
大排姐系排骨面
肉卤得刚好,同亦唔会卤太耐变太烂
最钟意佢个软骨都系淋的
加埋酸菜个汤底更有层次
不过卤蛋就有少少重味咗偏咸
而佢个面质系似日本拉面

棒棒鸡 (跟餐小吃+$32)
份量唔算多都系味道唔错

整体所有嘢食都系高质

感谢 loveatandtravel

2021年1月9日点评

有辣有唔辣

天气咁冻想食碗热嘅汤面暖下个身。经过头附近见到呢间四川风味面舖。

餐厅系大厦嘅一楼行楼梯一层好方便。

佢套餐价钱由$78到$98。有好多款嘅面啦小食嘢饮同甜品都有。最贴心嘅系大多数面都有红汤同白汤俾你拣,红汤嘅仲可以拣唔同程度嘅辣度。

疯狂牛肉面
呢个面我叫咗少少辣少少麻,本身唔系好太食得辣,呢个辣就啱啱好,唔会太呛,而佢嘅辣系有层次嘅有后劲。

酸菜猪肚面
呢个酸菜份量好多,个汤底都充满猪肚嘅味道,以面质方面煮得啱啱好,食落有口感。猪肚份量都几多。

泡椒凤爪 蒜泥青瓜
呢个泡椒凤爪够晒辣,好适合钟意食得辣嘅朋友。

红枣银耳汤 成都老冰粉
食完碗辣嘅面,饮呢碗冰甜既红枣银耳汤好舒服。而冰粉就好特别,佢有几好食,唔会太甜仲有上面嘅配料增加口感。个人推介冰粉。

热柠水 罗汉果冬瓜茶

值得一赞嘅系,餐厅防疫措施做足,食得安心。

感谢 sum_mernight09
2020年12月5日点评 通过移动设备发表

一间好正宗的四川疯狂小面:
而家好难食到正宗味道既担担面,昵到就可以满足到我想食既担担面既味道
————————-
疯狂大排面…套餐:
主角排骨味道有点像镇江骨的滋味,炆得够焾入味、面线滑溜带口感
配饮品:罗汉果冬瓜茶:
浓郁甘甜又健康,消暑又清热
小食:泡椒凤爪:
「又爽又辣又够椒
食得招积我最椒」
♦️甜品:成都冰粉
滑溜溜又冰冰冻冻,又爽口又不会太甜的冰粉⋯⋯
—————————
疯狂担担面套餐:
➕卤蛋:
一个好出色的担担面,足料又够担,足料花生酱、肉酱、葱、青瓜丝、花生⋯⋯等等
味道仲调配得好出色。
「食得椒积,做人做事好出色」
配饮品:罗汉果冬瓜茶
小食:凉拌木耳:
够爽口,又健康
♦️甜品:红枣银耳汤:
滋润养颜、甜品之选
—————————
小食
钟水饺:
皮薄馅靓,一口饺子的味道、像吃红油抄手的感觉⋯⋯就是好味道
————————
开心⋯⋯简单
———————

感谢 mmag4569mmag4569
2020年12月3日点评

冬天就紧系要食啲暖胃嘅野啦!今日劲冻放工又黎到川菜馆食辣野暖胃。
套餐组合包哂主菜、饮品、小食,同埋甜品,我地两个人分别试咗佢个汤面同埋捞面:疯狂牛肉面同疯狂担担面,我地都有啲怕辣,所以叫咗两碗bb辣,对于我地呢啲唔太食得辣嘅人,我觉得可以接受。

两碗面都未埋到台就已经闻到好香嘅花生味,面质好有咬口,调味唔算太重,刚刚好!

甜品我地点咗红枣银耳汤,同埋成都老冰粉。我好钟意佢个冰粉,好似食紧啫喱咁好清新,仲可以解辣!

感谢 workingwithfood
2020年11月30日点评 通过移动设备发表

中环要食到平靓正嘅嘢梗系黎疯狂小面。一个餐就包左主食嘅面,小食,饮品,同甜品。都唔需要$100。中环除咗疯狂小面,边度可以食得到。

佢嘅辣系正宗四川嘅辣,仲可以因应唔同人接受辣嘅程度,可以拣多麻小麻多辣小辣。好浓郁嘅汤底,一啲偷工减料都冇。佢酸辣粉嘅红薯粉口感烟银,夹埋花生葱同芫荽,非常之好食。其他嘅面食,亦都可以俾你拣白汤,即系唔辣。

另外,我嘅100分推介系佢嘅成都冰粉。啫喱状嘅口感,唔会话太甜,反而一种清爽嘅感觉。

感谢 David L

查看过疯狂小面的旅行者还看了

中国香港

去过疯狂小面吗? 请分享你的经验!