“幸福的味道”

幸福單品咖啡
香港排名第2,591 (共15,287家美食)
周围地区: 西环
周围地区: 西环
2020年3月16日点评 通过移动设备发表

成日都见到大家话 食完幸福三文治 真系会有幸福既感觉 今次就黎试下 睇下系咪真系咁幸福

个日落雨天冻冰冰 入到去有杯热水 即刻暖在心头 再有份即叫即制 热辣辣既三文治 系饥寒交迫既时候 食到呢个幸福三文治 虽然用料简单 但系又真系几幸福

▪️超 • 幸福三文治 $55
完全冇谂过系咁大份 计计下都用左三大块厚方包 一啖都未必咬得到全部馅 一个人真系会食唔晒成份
包同包之间都夹满馅料 有芝士 餐肉 炒蛋 青瓜 火腿 海苔 面包烘过几脆身 青瓜脆得黎无乜青味
整体中规中矩 正常发挥 但胜在足料 口感同味道都几丰富 食完真系好饱

▪️班兰蛋糕 $25
其实本身系想试抹茶卷蛋 但系卖晒 唯有试下班兰蛋糕 班兰味道偏淡 但胜在质地够湿润松软

整体而言 三文治足料抵食 环境清静 但较为逼夹 经过可以一试 但唔好抱太高既期望

感谢 sistersnfood

2020年1月10日点评

餐厅地方隐蔽,地铁站c出口向右行到正街再落一条扶手电梯再向右行就到餐厅空间不大,座位不多,厨房是半开放式,可以看到老板如何整幸福三文治☺️
------
菜式
1. 牛油果炒蛋芝士三文治 4.8/5

一份三文治$50好像很贵,但看到实物,觉得好抵食首先面包不是用焗炉烘,老板用平底镬慢慢烘,入面既馅料好多,毫不吝啬,牛油果不是碎上,一片一片,炒蛋唔会过老,有滑蛋既口感如果芝士可以再溶d会比较好,不过整体真系整得好好吃,吃得出老板心机同诚意,客人比钱时他会问好食吗推介隐世小店

感谢 Corgiwithfood
2019年11月11日点评

来自西环幸福单品咖啡嘅超幸福三文治,3块厚切软方包夹着超级丰满的馅料,有芝士火腿午餐肉黑芝麻炒蛋青瓜,不得了啊一啖系食唔晒嫁请注意呢度只有半份⚠️另外仲有半份已系我肚里面。

感谢 hohoyincalvin
2019年2月8日点评

餐牌供应沙律、全日早餐、三文治、面食、小食等轻食,三文治比较热门,几乎每枱都点,以芝士、炒蛋、烟肉、餐肉、青瓜、牛油果、咸牛肉等搭配,定价$30-50。另有多款饮料,咖啡豆来自世界各地,餐牌有关于豆嘅简单描述。

三文治够大份,厚切五壳包,已分成四小份,方便食用。面包搽上牛油煎到香口微㶶,口感松脆,一来等到肚饿,二来即制,简单美味。除左炒蛋、餐肉,仲有芝士,炒蛋更加可以加配黑芝麻/香草/黑胡椒/姜汁/青葱。馅料大方足料,炒蛋厚身有蛋香,唔会过老,加埋黑芝麻几香。餐肉煎到少少㶶边,整份三文治食落冇油腻感,呢个价钱收货。

感谢 mrmrsf

老板坚持
肯定不是为利
值得一再支持

感谢 Tomaz

去过幸福單品咖啡吗? 请分享你的经验!