“最爱烧虾”
Running 烧的点评

Running 烧
香港排名第875 (共13,891家美食)
周围地区: 旺角
周围地区: 旺角
2019年8月31日点评

Running 烧嘅选择吾算多,三张纸已经写齐晒。但重要嘅吾系款式多,而系食物质素好吾好。

肉类方面,大部份都水准以上。我地最钟意就系肥牛,牛仔骨同五花肉。吾会有雪味,吾会太肥或者太瘦,仲好易烧添。鸡肉同鸡脾都好嫰滑。

薄切西冷牛扒睇落好令,隔离仲有一块有"烧"字嘅菇做装饰,但调味有d奇怪,我地吾系甘钟意。

熟食方面,每次黎都会叫炒粉丝同阿珠妈靓汤。炒粉丝吾会好大碟,可以有多d空间食肉。阿珠妈靓汤每次都吾同,今次嘅汤好香菇味,饮落就更重菇味,好好饮。炸鸡细细旧,香脆有汁。

海鲜方面,扇贝大大粒,鱼片同带子都正常,生蠔有少少壳碎。重头戏黎啦,就系烧虾。大虾好新鲜,食落鲜甜爽口,真系一绝。

最系一人一支雪条,好满足嘅一餐。

感谢 sandyleung18

2019年6月24日点评 通过移动设备发表

对上一次食烧肉,已经系好耐之前,今次行过旺角见到呢间running烧好似几出名,过两日就同埋几个朋友一齐黎食。

一入到黎见到一枱枱圆枱,中间有支抽烟机,都几似平时成日食到既韩式烧肉。讲真价钱都系二百几蚊一位,其实都真系唔算贵,而且佢d肉都几高质。

一开始就饮咗佢地既雪中梅果酒,酒既浓度唔系好高,而且酸酸甜甜好易入口,送烧肉一流,平时唔系好识饮酒既朋友仔都岩饮。

呢味酒中虾系我最爱,因为浸过酒既虾烧出黎特别香甜同滑身,一定要食!

烧带子又系我另一个大爱,平时去西餐厅叫份带子意粉动辄就要百几二百蚊,呢到除左任烧之余,仲要好新鲜,超抵食。

整体黎够d肉都唔错,有猪、牛、鸡仲有羊tim!多款式之余又唔系颓货,唔错!

感谢 KaManfoodiee
2019年3月22日点评

肉类:无乜特别,同普通一般餐厅差唔多

海鲜:虾唔多新鲜,霉霉地;鱿鱼同带子几弹牙,我encore左带子2次

蠔:普通只熟左劲细粒,芝士只好食

炸鸡:啱啱炸起,热辣辣。柚子味麻麻,辣味几好食

辛辣面:钟意啲面有咬口,唔会淋哂

冷面:呢个无得输,酸酸甜甜又够哂冻。同烧肉好夹,一齐食真系一流,又系encore左

雪条:每人一条,热气消哂

感谢 angelee1989
2019年1月21日点评 通过移动设备发表

这家店地理位置好,地铁站出来走几步路就到。烧肉放题,多款内类应有尽有,味道算是不错,价格不算太贵,值得一试。

感谢 edwardkcs2000
2019年1月5日点评 通过移动设备发表

近年新式韩烧已不再是以量取胜,太子的Runnung 烧广受好评,今晚就相约友人一试。 餐厅座位舒适,客人可以将手袋放入梳化櫈内,设计用心。 除了肉类外,有有很多海鲜、冷盘和热食的选择。 杂菜沙律的沙律菜新鲜爽脆,酱汁酸甜醒胃。 水冷面入口冰凉,入口清新醒甜,很适合配搭热辣辣韩烧。 牛肉和猪肉的质素高,肉味香浓,肉质嫩滑。 海鲜有生蠔、带子、扇贝和大虾等,全部都好新鲜,是回本之选。 炸鱿鱼须和炸鸡外脆内软,仍能保留肉汁。 最后更有甜品作结,雪条是韩国牌子。 Running 烧果然是新式韩烧代表店之一,值得推荐。

感谢 Sam_Lai_WS

去过Running 烧吗? 请分享你的经验!