“玫瑰鲜奶咖啡”
McCafe(旺角)的点评

McCafe(旺角)
提供送餐服务
香港排名第104 (共225家快餐小吃)
周围地区: 旺角
周围地区: 旺角
2021年2月8日点评 通过移动设备发表

一个早晨当然唔少得食份早餐,叹杯咖啡。今朝早就去咗McCafe食返个早餐。叫咗份热香饼餐加$5配埋最新出嘅热蜜糖.玫瑰鲜奶咖啡。

热香饼有得拣蜜糖或者炼奶花生酱,有得拣就系盏 。

玫瑰鲜奶咖啡唔单止饮落有淡淡的玫瑰花香,面头仲铺有玫瑰花瓣,超有少女心。而且用上100%台湾百花蜜,同玫瑰花味非常夹,又唔会太甜。

#mccafe

#mccafe#mccafehk#honeyrose#latte#蜜糖玫瑰鲜奶咖啡#蜜糖玫瑰朱古力#台湾百花蜜

3  感谢 delish_hk

2019年8月14日点评

兴左一排的芝士奶盖,麦当劳也出了,广告也很吸引,终于试了系列其中的岩盐焦糖咖啡,味道一言难尽,很古怪,试了一次也不敢再试其他味道。

感谢 manymomo
2019年7月22日点评 通过移动设备发表

McCafe新推出左芝士奶盖系列都一段日子。小弟今日终于把心一横去买杯黎试。之前睇过d食评,话最好饮系岩盐焦糖咖啡咁话㖞,所以小弟就点左杯岩盐焦糖咖啡黎试下。

佢地既奶盖味道都唔差,亦唔会觉得好唏。不过我道唔太中意佢地个岩盐焦糖咖啡喇,稍微甜左少少。唯一缺点系冰度甜道都唔可以改,弹性太低。

服务方面,冲饮品既时间都唔算快,同其他台式饮品/水果菜既时间差品多。不过见到佢地人手都唔太够,只得两个人,感觉有点吃力的。

感谢 kenku216
2019年5月29日点评

McCafe今次推出爆谷系列: 咖啡及蛋糕
咖啡上加cream及焦糖酱, 最后再加几粒焦糖爆谷, 味道不算甜, 但爆谷第一时间要先食
芝士蛋糕厚实幼滑, 焦糖同芝士味都唔算浓郁

感谢 winnie7713967
2019年5月24日点评 通过移动设备发表

这天特地再挑战最近推出的奶盖饮品,之前喝过奶盖过黑咖啡,并不欣赏奶盖部份,这次试试草莓口味的,依然觉得奶盖太浓稠,还好草莓饮品部份不错。

感谢 AudreyPO4

查看过McCafe(旺角)的旅行者还看了

中国香港

去过McCafe(旺角)吗? 请分享你的经验!