“《足料萝卜糕x椰香黄金糕🥥💛》”

圣安娜饼屋(厚德商场店)
香港排名第3,686 (共15,687家美食)
周围地区: 西贡
周围地区: 西贡
2021年1月26日点评

作为2021第一个贺年post
同大家介绍番圣安娜饼屋嘅2款皇牌
「尊贵黄金糕」同「瑶柱萝卜糕」
前者先蒸 3-5 分钟后再煎,就会有外脆内软嘅口感
有啲似白糖糕嘅感觉,但就食到椰香味
但中意食传统嘢嘅草根更偏爱后者
用上新鲜萝卜,再加入瑶柱、腊味同虾米
无落味精但喺都够晒味,仲食到粒粒萝卜
煎香两边令腊味油脂乳化会香口好多
唔知大家新年又中意食啲咩贺年糕点呢?
早买优惠
由今日起至 27/1/2021,于门市选购指定贺年礼品可享有以下优惠:
1. 选购单装贺年糕品 3 件或以上/贺年礼盒 2 盒或以上即享额外 95 折优惠
2. Mastercard ®️持卡人或圣安娜会员专享 7 折优惠

感谢 Grassroots-Ruby

2020年8月10日点评 通过移动设备发表

圣安娜饼屋
小袋装面包的确系几好,几方便,唔使买一大袋包食唔晒,有时买一袋包要食几日真系好闷,但系方便又真系冇办法。

所以见到佢出依啲小包装,然后有两片真系好开心。同埋佢有唔同味,又可以试吓多啲唔同款,今次就买咗粒粒红豆吐司试吓先。

粒粒红豆吐司主要系因为见到好足料,未食已经见到好多粒,虽然个包望落去好似好dry咁,得啲红豆又无酱汁,但食落去个包软绵绵,粒粒红豆都好饱满,原来系好香甜,一啲都唔dry。

感谢 kkyy0401
2020年2月11日点评 通过移动设备发表

又有人生日,買了一個慕絲蛋糕在辦公室內玩切餅,一刀切下去也感覺到有小粒栗子,不算很香栗子味,少甜,可以接受。

用餐日期:2020年2月
2  感谢 Beautiful_Mayday
2020年1月29日点评 通过移动设备发表

圣安娜是连锁饼店,有很多款式的面包及蛋糕卖。中秋时也有月饼卖,而味道不错,价钱也便宜。 就是蛋糕的味道一般,比不上其他的饼店,不过价钱也比其他饼店便宜。

感谢 Hoihoiyan
2020年1月23日点评

圣安娜饼屋经营了这么多年,直到今日为止都没进步过。首先,它的季节限定款大蛋糕,款式完全是抄别的饼店,完全没有自己的特色;抄款之余,它的蛋糕都是虚有其表的,内里混入大量忌廉,全无诚意。

感谢 vymyeung

查看过圣安娜饼屋(厚德商场店)的旅行者还看了

中国香港

去过圣安娜饼屋(厚德商场店)吗? 请分享你的经验!