香港

“不过不失”
Rimi Cafe的点评

Rimi Cafe
在线下单
香港排名第3,739 (共13,928家美食)
周围地区: 旺角
周围地区: 旺角

整体黎讲,服务正常,店员多所以好快有人招呼。食物都正常,虽然惊喜欠逢,但至少不过不失。唯一美中不足系张枱,好细,食物一野黎齐既时候,连食野既位都冇,食得好唔舒服。

感谢 ch626123

2019年7月17日点评 通过移动设备发表

呢间cafe啲野几好食,佢啲意粉同鸡翼都几好味,同埋佢入面有两边,一边系正常餐枱,一边系塌塌米,无论多人少人去食都合适

感谢 bcheng_hk
2019年6月15日点评

Rimi Cafe 喺旺角登打士广场20楼,成楝楼都系楼上Cafe,竞争都几大。但Rimi都系几乎满座,门口左手边是席地而坐的区域,要除咗鞋先可以进入,感觉颇为轻松自在的;而门口右手边就是餐厅的Setting。食物和饮品种类选择够晒多,连鸡翼都有咁多种Style拣!都几多嘢可以拣黎玩,而且啲Card Game Board Game仲Keep得几新净添!好耐未玩过层层叠喇,边玩边等嘢食黎,时间都过得好快!Set:茉香绿茶
都算几大杯,清香好味!
主食加$19就有埋餐汤、蒜蓉包同埋饮品...

感谢 CHIUW61
2019年6月6日点评

坦白讲我自己好少去Cafe,因为我成日觉得
呢d地方如果唔系一班人,个气氛硬系差咁d,
但今次系旺角呢间楼上铺比我感觉唔错,就算情侣
或者朋友单独聚会都唔错,呢到有分开左Sofa
同埋要除鞋既塌塌米区域,可以自己简你想坐既地方,
一大班人坐系到真系好chill咖!仲有海量级既board game、
杂志、Notebook 同埋免费 wifi 提供埋,想闷都难啦!
烟三文鱼配忌廉杂菌天使面 - $125
要控制面条质,第一件事最重要就系时间处理,
唔可以太硬亦唔可以太腍,今次呢个无令我失望,
忌廉相当creamy, 杂菌咬落几爽, 面质比我想像中软滑,,
几样夹埋层次都好丰富,份量亦都几充足,
洋葱磨菇味炒得够香,食得过!
鲜虾蒜辣炒天使面 - $125
哇!卖相已经好丰富,成碟都比d虾cover哂,
虾肉食落新鲜仲要好爽口,蒜爆得好香脆唔在讲
磨菇炒得亦都好香有咬口,面质一样都系几滑身,
再加埋辣椒同迷迭香刺激个香味同辣度,
带少少辣但非常惹味,榄橄油同香蒜味因为炒既时侯
带出浓味,健康得黎又够风味,值得推介!
最后原来呢两个主菜系可以额外加$19升级做套餐,
包埋餐汤、蒜蓉包同埋红/绿茶系列一杯,
最后埋单都系每人$120左右,抵食!

感谢 lankiman6330
2019年6月4日点评 通过移动设备发表

朋友仔话要拣个地方轻轻松松, 边食饭、边做埋份report️。 讲到咁唔使讲啦,就去楼上cafe啦!!
好似屋企,咁冇咁拘束。

鲜虾蒜辣️炒天使面($125)
小妹本身就钟意硬身嘅天使面,呢个开正我范。

香辣鸡翼[3只]($37)
总之叫6只喇, 3只鸡翼两个人分唔匀。

椒盐烧卖[细]($34)
除咗蒸烧卖,椒盐烧卖都系唔错嘅选择。

炸薯角[细]($35)

加$38 转餐就咁多样嘢,梗系跟餐抵啦。
餐汤 + 蒜蓉包 + 红茶系列一杯 + 是日精选蛋糕

磨菇忌廉汤 + 蒜蓉包
将所有菇菇饮哂落口。

水蜜桃红茶 (走冰)

New York Cheese Cake [原价$38]
芝士味够晒浓。

朋友仔赶住做report,小妹就去拣边本旅游书⛩️✈️睇先。

游戏架全都系桌上游戏㖞。

去到尾声玩埋啤牌,轻松下先。

=========

Rimi Cafe
地址: 旺角登打士街43H号登打士广场20楼全层

感谢 Man_Sze_Chung

去过Rimi Cafe吗? 请分享你的经验!