“份量够多,咁多年都咁受欢迎”
莎乐美餐厅的点评

莎乐美餐厅
香港排名第1,637 (共13,891家美食)
周围地区: 荃湾
周围地区: 荃湾

呢间餐厅,真系由细食到大。父母后生拍拖果阵已经成日嚟呢度食。今次嚟食下午茶,我试咗佢个黑椒牛肋条配黑椒汁。餐汤叫咗忌廉汤。个汤好creamy,唔会好似大部份餐厅咁水,而且每碗汤仲有块梳打饼系面,好特别。等咗10分钟左右就有得食主菜。我估吾到佢份量都几多,每条牛肋条个size好似放大咗咁,哈哈。配菜都系薯角同杂菜粒果啲基本嘢。最后仲有个雪糕甜品,好正又好饱,满意嘅一餐。

感谢 issac63_amg

2019年9月8日点评

餐厅有两层,午餐六十多元的铁板餐包含汤,面包,黑椒汁牛肋条配马铃薯杂菜,还有饮料和甜点,非常丰富。我单点的义大利面份量也很多。只是洗手间有点脏。

感谢 Starryjayde
2019年4月17日点评 通过移动设备发表

放低小朋友,同老公去睇戏,之后过来食莎乐美。莎乐美的座位比较狭窄,台也比较少,带小朋友来食的确很不方便呢!

感谢 JoyceW2056
2019年1月13日点评

餐厅环境有点旧,食品质素高,性价比高,适合一家大小来据扒。怀旧餐厅买少见少,好好珍惜他们。在这里食一次,以后不会再去其他连锁快餐店食扒餐。

感谢 singliuchan
2019年1月5日点评 通过移动设备发表

啫其实豉油餐厅嚟,啫伪西餐啦!旧排好多梳打粉拿过,但用铁板上滋滋声系有气氛嘅,但真心卡位超迫,食完就要走啦

感谢 392pandac

查看过莎乐美餐厅的旅行者还看了

去过莎乐美餐厅吗? 请分享你的经验!