“每日新鲜出炉有心思麻糬卷🥰”

Dear Coffee & Bakery
香港排名第5,282 (共15,292家美食)
2020年4月5日点评 通过移动设备发表

比大家烧到我都好想食bagel 咁我就梗系唔执输去帮衬下 仲记得岩岩开业既时候已经黎潮圣过~ 小店空间唔系好大 但就有种好chill既感觉 睇得出舖头真系好花心思 收银旁会见到有个橱柜摆佐今日卖既bagel 仲有咖啡同几款定食‍♀️ 如果假日最好早啲黎买 听讲好快就沽清 所以我都食唔到bagel 下次再食过~
抹茶芋泥麻糬卷 $38
点单后店员会好贴心问需唔需要加热,一咬落去个包好松软,食到有抹茶果种苦涩且甘既味道 再咬落去会食到一啖好Q弹既麻糬,再搭配一口芋泥 岩岩好中和返种抹茶苦 好足料~ 食完一个都几饱肚唔系讲笑

感谢 vvvfoodies

2019年11月2日点评

间舖好细间,得六张台,寻日平日去都要等三张台~

影相好靓,但细份杯Latte macchiato $35好细杯

另外其他都系食空气咁,食完老公唔够饱
试左Avocado Toast, Green Breakfast 同埋咸味南瓜薯饼贝果。其实味道几好,不过CP值好低,而且要等位。

感谢 pigching
2018年10月10日点评 通过移动设备发表

朋友点咗scone, 比我嘅无花果卷蛋糕好食, 但我嘅搽茶latte好饮
地方不算大,等咗一阵至可以搭枱,落咗order,有人埋单至再转枱, 不过都可以坐得ok耐
地点都ok, 距离大围站不算远

感谢 jho2018
2018年8月22日点评 通过移动设备发表

美美的面包店/ 拍照好地方 出面都可以影下相 但饮品味道就麻麻 好普通紫薯包好靓 不吃甜的可试试。想试佢个烘培麻糬蛋糕但卖晒了! 仲有个甜薯牛油松饼。

感谢 clintonlala
2018年4月5日点评 通过移动设备发表

非常慢活的咖啡小店,只10多个座位,吃的慢,工作的也慢; 有客人完餐离开了也懒懒闲,不会赶快安排在等待的入座。赶时间的不要来, 肚饿的也不要来, 没有耐性的千祈不要来。 至于品质,还未有机会试!

感谢 cherylf1674

去过Dear Coffee & Bakery吗? 请分享你的经验!