“best bagel ever”

Dear Coffee & Bakery
香港排名第5,345 (共15,936家美食)
周围地区: 新界

中间劲多咸蛋黄奶酥
个bagel劲香抹茶味 口感好烟韧

感谢 Daholic F

2020年6月18日点评 通过移动设备发表

再次到访大围超具人气既Dear 咖啡店主打无添加手工面包及蛋糕 每星期都会更换款式

完全低估左佢既受欢迎程度 平日十一点黎到 都要等四张枱 店面较细 只有十余个位置 同朋友等左差唔多一个钟先入到
⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣
▪️黑糖蜜麻糬软包 $30
超级拉丝既麻糬 真系玩得睇得又食得 麻糬软糯 份量多到同包体系一比一
包体好松软湿润 食落比想像中清淡 带淡淡黑糖香气 甜度唔会太高
虽然味道唔算太重 但意外地几好食 个人几钟意⁣⁣⁣⁣⁣

▪️Scramble egg toast $38
系旋风蛋既多士 多士表面经烘过 呈金黄色 但摆耐左真系会无咁脆 所以大家真系要尽快食!旋风蛋薄薄一层 经盐简单调味 就系一份简单唔会伏既早餐

▪️Mocha $40
入口顺滑 咖啡味浓郁 比朱古力味突岀

感谢 sistersnfood
2020年4月5日点评 通过移动设备发表

比大家烧到我都好想食bagel 咁我就梗系唔执输去帮衬下 仲记得岩岩开业既时候已经黎潮圣过~ 小店空间唔系好大 但就有种好chill既感觉 睇得出舖头真系好花心思 收银旁会见到有个橱柜摆佐今日卖既bagel 仲有咖啡同几款定食‍♀️ 如果假日最好早啲黎买 听讲好快就沽清 所以我都食唔到bagel 下次再食过~
抹茶芋泥麻糬卷 $38
点单后店员会好贴心问需唔需要加热,一咬落去个包好松软,食到有抹茶果种苦涩且甘既味道 再咬落去会食到一啖好Q弹既麻糬,再搭配一口芋泥 岩岩好中和返种抹茶苦 好足料~ 食完一个都几饱肚唔系讲笑

感谢 vvvfoodies
2019年11月2日点评

间舖好细间,得六张台,寻日平日去都要等三张台~

影相好靓,但细份杯Latte macchiato $35好细杯

另外其他都系食空气咁,食完老公唔够饱
试左Avocado Toast, Green Breakfast 同埋咸味南瓜薯饼贝果。其实味道几好,不过CP值好低,而且要等位。

感谢 pigching
2018年10月10日点评 通过移动设备发表

朋友点咗scone, 比我嘅无花果卷蛋糕好食, 但我嘅搽茶latte好饮
地方不算大,等咗一阵至可以搭枱,落咗order,有人埋单至再转枱, 不过都可以坐得ok耐
地点都ok, 距离大围站不算远

感谢 jho2018

查看过Dear Coffee & Bakery的旅行者还看了

去过Dear Coffee & Bakery吗? 请分享你的经验!