“令人惊喜又满足”
Non Kitchen的点评

Non Kitchen
在线下单
香港排名第2,009 (共13,916家美食)
周围地区: 观塘区
周围地区: 观塘区
2019年9月6日点评 通过移动设备发表

今晚放工同朋友想食西餐,就揾左呢间隐世西餐试下。呢间餐厅喺牛头角站附近嘅工厦1楼,行几分钟就到,好容易揾。

一黎到就比餐厅嘅环境吸引左,够大,灯光同布局都令人觉得好舒适,仲有间房比人玩snooker,感觉唔错。

坐低左店员先黎左面包,我地叫左个set dinner,同埋单点个pasta。店员非常有礼貌。Set dinner都几抵食,有前菜/汤,main dish,甜品系雪糕,如果转其他甜品可以减$48,仲送杯餐茶,转特饮都可以减$30。

Soup of the day:系我最喜爱嘅蕃茄汤,唔会太稀或太稠。

小食:BBQ鸡翼,炸嘅,唔算太油,啲酱汁酸酸辣辣咁,好开胃。

主菜:路易斯安那三文鱼,焗三文鱼上面有啲香草,几清新,唔错。

Pasta:香辣虎虾天使面,一上碟就闻到虎虾嘅香味,配蕃茄汁,好开胃,好食。

饮品:龙珠,美人鱼,唔会太甜,同埋有新鲜生果,唔似药水味,几好。

甜品:Tiramisu,整得唔错,食得有酒味,而且比想中大份,两个人食都觉得够。

总括黎讲,今餐真系好满足!

感谢 icesuet

2019年9月4日点评 通过移动设备发表

开宗明义,食过咁多西餐呢间都算系top 3 好食嘅餐厅,质素真系估佢唔到。

餐厅空间好大,挂左啲星星灯系上边,感觉好舒服、浪漫。

要睇一间餐厅质素好唔好,面包都已经可以决胜负,因为好似微不足道嘅嘢反而系睇间餐厅有冇心思,唔系普通白面包,应该系香草包,而且烤得外脆内软。

沙律正正常常

叫咗dinner set - 美国牛三角扒,份量虽然唔系好多,但系肉质超级松软,完全写得出嚟牛扒同普通牛扒嘅好大分别!而且烧得啱啱好,中间仲系粉红色。我真系好耐冇食过咁高质素嘅牛扒。

牛油蒜蓉鸡翼又系无可挑剔,热辣辣新鲜即叫即炸,厨师好细心咁一开二,所以食起上嚟比较容易,完全停唔到口。

可能其他太高质,烟三文鱼pizza相对失色,虽然个饼底好薄,卜卜脆,做得唔错,但系上边嘅配料太重,所以食会食到有啲麻烦,同埋涨了加上烟三文鱼太咸。

苹果挞又系惊喜之作,饼整到好脆,加埋苹果系双重口感,面头有云呢拿雪糕,冰火交融。

感谢 christyhohoho
2019年8月27日点评 通过移动设备发表

今晩我约咗一个观塘返工嘅朋友食饭。观塘不嬲都多好嘢食,所以我哋今日又去工厦觅食

今日嚟到呢一间Non Kitchen系观塘同牛头角交界,搭地铁的话应该牛头角站会近啲啲

一入到去餐厅发现别有洞天,餐厅楼底好高,间隔好阔落,仲有好多星星吊灯,好浪漫、好有气氛,闺蜜倾计又得,拍拖撑枱脚都得

一落完order,店员就上饼干条同餐包。呢碟餐前小食一啲都唔马虎,好好味。而且搽包嘅黑松露牛油仲好香、好滑

红酒烩羊膝Dinner Set $298
Start我拣左芒果海虾沙律,上到黎真系好靓,一啲都唔似跟餐Start,似另外order嘅沙律。芒果香甜、海虾弹牙同少量爽口西芹,口感好fresh,好啱夏天食除左芒果海虾沙律外,仲有新鲜沙律菜拌碟
红酒烩羊膝煮得好腍,一切就骨肉分离。肉煮得好入味,酱汁都劲好味,可惜我地眼阔肚窄,叫得太多野食,所以无食伴碟嘅薯蓉
跟餐仲有饮品同3色雪糕呢

炸意大利芝士条 $88
我好钟意食芝士,特别系炸芝士,见到就忍唔住要叫返碟外皮炸酱混有香料而且系较硬身,同日式的薄炸酱好唔同,咸咸地好香、好过瘾,芝士好好味

亚拉斯加蟹肉牛油果梨塔 $138
成碟好靓,材料好多,最底有鲜甜嘅蟹肉、蕃茄粒、牛油果蓉、沙律菜外,最面仲有好多鱼子酱yummy有外表又有内涵

玛格丽特薄饼 $108
呢个pizza系薄脆底加上蕃茄酱再配上芝士同香草酱,味道简简单单,但却好好味

Blood Mary $48
送到黎劲大杯,而且仲识发光Bloody Mary系鸡尾酒,但我叫嘅呢杯Blood Mary不但唔系酒,而且仲系果汁汽水,好甜好好饮

今日呢餐真系好好食,可惜食唔晒....因为我地叫得太多,呢餐够3人份呢

感谢 mcpig2003
2019年8月23日点评 通过移动设备发表

#西餐
朋友观塘返工约左佢食晚饭,其实观塘工厦都好野食。

炸鱼薯条($98)
虽然炸粉厚左少少,但炸得好脆,炸鱼大件,份量都几多

玛嘉丽特Pizza($108)
Pizza焗到刚好,皮薄又脆,仲有劲多火箭菜,蕃茄,同芝士,微微辣,芝士有拉丝效果添。

美国烧春鸡(半只)Set Dinner($238)
餐厅已帮忙切好细件,方便进食,鸡肉滑嫩又有香草味,唔鞋口,配菜系薯蓉加有机豆,薯蓉好幼滑好好味。

黑松露牛油配面包
面包有2款,油牛应该系餐厅自己调味,有淡淡既黑松露味,而家幼滑。
餐汤:南瓜忌廉汤
汤虽然比较稀,但有南瓜味,不错的。
仲有甜品添。

意大利芝士饼($78)
质地湿润,咖啡味重唔苦少少甜。

绿油油($48)
卖相几靓又大柸,系芒果青柠梳打,酸酸地好岩夏天饮。

感谢 MsAnnie F
2019年8月22日点评 通过移动设备发表

牛魔王注意喔!
呢间西餐厅$298无限任食炭烧厚切纽西兰西冷扒喔!!!
无限任食❣️无时段限制❣️
仲有薯条、沙律、饮品任饮任食...
超癫呢!
炭烧厚切纽西兰西冷扒
非常高质!系有机牛喔!
牛扒够厚身,边边位有脂肪,油脂超香
而且经过炭烧,同埋面头加咗少少黑椒,非常香口好味!
薯条
即叫即炸,超新鲜
香脆软绵,带有少少薯皮,好有口感!
自助沙律吧
除咗沙律,仲有餐汤及餐包...都算多元化!
甜品
除咗以上嘅嘢系任食之外...
仲附送甜品,认真超丰富!
Tiramisu摆盘几有心思
好睇又好味!
入口食到有咖啡味同酒香,非常正喔!
‼️注意喔!星期六晚先有牛扒放题喔

感谢 Foodietiff

查看过Non Kitchen的旅行者还看了

去过Non Kitchen吗? 请分享你的经验!