“回头率极高”

Burgeroom (Fashion Walk)
香港排名第1,529 (共15,634家美食)
周围地区: 湾仔/铜锣湾
周围地区: 湾仔/铜锣湾
2020年12月17日点评 通过移动设备发表

大烤菇芝士牛肉汉堡110
大烤菇好出色,咬落去非常juicy!配一旧大大份好厚即牛肉,咬落仲有肉汁!仲有鲜甜蕃茄同埋新鲜生菜。食过返寻味
午市汉堡套餐30
套餐配直薯条同蜜桃冰茶
薯条外脆内软,够粗够咬口。蜜桃冰茶系店员推荐,绝对冇介绍错。饮落去淡淡蜜桃香唔会太甜,相信女士一定非常钟意!

特量芝士牛肉汉堡110
净系睇张相你都知道芝士多到漏啦!我老婆系芝士控,食第一啖个笑容系心底满足出泥既感觉。虽然佢多芝士但系都唔会抢咗牛肉嘅肉汁味。系高推介之一

鳕鱼手指配他他酱50
炸得啱啱好,表皮唔㶶,入面刚刚好仲有汁。特制他他酱系粉红色嘅,食落去酸少少,可能酸瓜太多。但系总括评分依然系高水准!

感谢 JaysonL0109

2019年9月8日点评 通过移动设备发表

虽然算不上是burger控,不过都几钟意食,今日又嚟咗呢间burgeroom 朝圣。餐牌分牛肉类、鱼和海鲜类、鸡鸭类、和素食等差不多40款burger可选,另外有小食和沙律等,饮品选择亦很多。

今日食咗个「黑松露芝士大烤菇烟肉牛肉汉堡」( $130 ),加$30转套餐,有埋薯条及饮品,饮品可选餐牌上的热饮、冰茶,或雪柜内的樽装饮品,最后我拣咗个桃味果汁汽水,都不错。

Burger制作需时,同行朋友嗌嘅「蜜味辣鸡翼」($60/6只)就出场先,试咗一只都几好味,辣味唔算好劲,但食落好惹味,似系新鲜炸出嚟,正!

主角出场,个包size都几巨型,一拎上嚟已经闻到好香嘅黑松露味。牛肉汉堡好厚,好有肉味。仲有个大啡菇都好大,而且食落仲有好多水份,唔会焗到干晒相当juicy。加埋啲溶咗嘅芝士,直情一路食,一路都滴啲汁出嚟,好好味呀!

朋友叫咗个「软壳蟹汉堡」( $108 ),真系有成只软壳蟹系个包度,相当大只,食落好多蟹肉、厚身,仲有番茄和生菜做配菜,好味!

套餐嘅薯条都算醋,又系新鲜热辣辣炸出嚟,正!可以喺自助吧度自己唧茄汁,食几多用几多!呢度仲有个细心之处,就系每个Burger都会帮你切一半,卖相靓之余,仲方便你同朋友分享呢!

感谢 shunsumjourney
2019年9月2日点评

鹅肝牛肉汉堡味道不错,只是量有点大,建议两个人使用。另外黑松露只是薯条味道也不错。唯一可惜的是这家店没什么太好喝的饮料。另外工作日有时候也要排队。

感谢 konglinghuashi
2019年7月29日点评 通过移动设备发表

呢间简直系香港人burger代表,除左麦记,我谂第二间最多香港人食过既就系呢度既burger.

水准依然keep到,个包依然好大个,我都系建议两个女仔share一个包再加薯条。

食物选择都多,除左包,仲有沙律同all day breakfast., 所以系几健康架。

我觉得要自己出去买同俾钱有d 唔方便,买完食物之后,店员会送上食物。速度真系劲快。个all day breakfast 肠仔好靓,菇同薯堡都好正。

我钟意薯圈,反正薯条薯圈冻得快,食完个包再点小食都未迟。

感谢 Fearless817857
2019年7月6日点评 通过移动设备发表

来到食肆林立的fashion walk,我们这天就专程来吃这家有名气的汉堡店。汉堡的种类非常之多,不同的肉类都有不同的配搭,还有各种小食,沙律和饮品。

花多眼乱的我们经店员介绍之下点了鹅肝牛肉汉堡和软壳蟹汉堡,还有单骨鸡翼和蜜桃冰茶。

鹅肝牛肉汉堡除了沙律菜,蕃茄,芝士和牛肉之外,有一块厚厚的鹅肝。鹅肝煎得很香,半溶化的芝士令厚厚的汉堡肉变得更滋味。一整个汉堡简直是邪恶的化身。

软壳蟹汉堡是用上一整只软壳蟹。蟹炸得很酥脆,配上沙律酱不会很油腻。

香辣单骨鸡翼配上蜜糖芥末酱,表面很香脆,甜甜的蜜糖芥末酱中和鸡翼的辣味。

蜜桃冰茶很fresh,配上汉堡及鸡翼刚好可以减少食物的油腻感。

感谢 delish_hk

查看过Burgeroom (Fashion Walk)的旅行者还看了

中国香港

去过Burgeroom (Fashion Walk)吗? 请分享你的经验!