“好feel burgeroom”

Burgeroom (Fashion Walk)
香港排名第1,543 (共15,897家美食)
周围地区: 湾仔/铜锣湾
周围地区: 湾仔/铜锣湾
2021年3月24日点评 通过移动设备发表

现在疫情稳定了不小,都开始出外用膳了。今天去铜锣湾fashion walk行街,下午茶时段开始肚饿,我就去食街找东西吃,因为我喜欢食街有户外环境,有外国feel。行下行下看见有间叫burgeroom的汉堡包专门店,发觉自己很久没吃burger了,就入去吃了。

餐厅有户外及室内,而且非常多外国人,而食物方面有多款不同的burger,小食更有薯条、沙律、全日早餐等,都有不小选择。

牛油果酱芝士牛肉汉堡
为了健康,我选了牛油果酱芝士牛肉汉堡。牛肉汉堡非常巨大,足料丰富。由第一层包面都是脆的,住下是牛油果酱、厚牛肉、芝士、蕃茄、菜,非常丰富。 牛油果酱有牛油果碎但入口顺滑,半融芝士配牛肉味道香浓,有小许咸香,牛肉咬下去十分juicy,肉汁不段流出。其实加$30可以加薯条及饮哈,但是下午茶又太full了。

感谢 Foodie_lilkim

2020年12月17日点评 通过移动设备发表

大烤菇芝士牛肉汉堡110
大烤菇好出色,咬落去非常juicy!配一旧大大份好厚即牛肉,咬落仲有肉汁!仲有鲜甜蕃茄同埋新鲜生菜。食过返寻味
午市汉堡套餐30
套餐配直薯条同蜜桃冰茶
薯条外脆内软,够粗够咬口。蜜桃冰茶系店员推荐,绝对冇介绍错。饮落去淡淡蜜桃香唔会太甜,相信女士一定非常钟意!

特量芝士牛肉汉堡110
净系睇张相你都知道芝士多到漏啦!我老婆系芝士控,食第一啖个笑容系心底满足出泥既感觉。虽然佢多芝士但系都唔会抢咗牛肉嘅肉汁味。系高推介之一

鳕鱼手指配他他酱50
炸得啱啱好,表皮唔㶶,入面刚刚好仲有汁。特制他他酱系粉红色嘅,食落去酸少少,可能酸瓜太多。但系总括评分依然系高水准!

感谢 JaysonL0109
2019年9月8日点评 通过移动设备发表

虽然算不上是burger控,不过都几钟意食,今日又嚟咗呢间burgeroom 朝圣。餐牌分牛肉类、鱼和海鲜类、鸡鸭类、和素食等差不多40款burger可选,另外有小食和沙律等,饮品选择亦很多。

今日食咗个「黑松露芝士大烤菇烟肉牛肉汉堡」( $130 ),加$30转套餐,有埋薯条及饮品,饮品可选餐牌上的热饮、冰茶,或雪柜内的樽装饮品,最后我拣咗个桃味果汁汽水,都不错。

Burger制作需时,同行朋友嗌嘅「蜜味辣鸡翼」($60/6只)就出场先,试咗一只都几好味,辣味唔算好劲,但食落好惹味,似系新鲜炸出嚟,正!

主角出场,个包size都几巨型,一拎上嚟已经闻到好香嘅黑松露味。牛肉汉堡好厚,好有肉味。仲有个大啡菇都好大,而且食落仲有好多水份,唔会焗到干晒相当juicy。加埋啲溶咗嘅芝士,直情一路食,一路都滴啲汁出嚟,好好味呀!

朋友叫咗个「软壳蟹汉堡」( $108 ),真系有成只软壳蟹系个包度,相当大只,食落好多蟹肉、厚身,仲有番茄和生菜做配菜,好味!

套餐嘅薯条都算醋,又系新鲜热辣辣炸出嚟,正!可以喺自助吧度自己唧茄汁,食几多用几多!呢度仲有个细心之处,就系每个Burger都会帮你切一半,卖相靓之余,仲方便你同朋友分享呢!

感谢 shunsumjourney
2019年9月2日点评

鹅肝牛肉汉堡味道不错,只是量有点大,建议两个人使用。另外黑松露只是薯条味道也不错。唯一可惜的是这家店没什么太好喝的饮料。另外工作日有时候也要排队。

感谢 konglinghuashi
2019年7月29日点评 通过移动设备发表

呢间简直系香港人burger代表,除左麦记,我谂第二间最多香港人食过既就系呢度既burger.

水准依然keep到,个包依然好大个,我都系建议两个女仔share一个包再加薯条。

食物选择都多,除左包,仲有沙律同all day breakfast., 所以系几健康架。

我觉得要自己出去买同俾钱有d 唔方便,买完食物之后,店员会送上食物。速度真系劲快。个all day breakfast 肠仔好靓,菇同薯堡都好正。

我钟意薯圈,反正薯条薯圈冻得快,食完个包再点小食都未迟。

感谢 Fearless817857

查看过Burgeroom (Fashion Walk)的旅行者还看了

中国香港

去过Burgeroom (Fashion Walk)吗? 请分享你的经验!