“Mega macaoon!”
La Vache! TST的点评

La Vache! TST
预订桌位
9/10周二
20:00
香港排名第636 (共16,371家美食)
周围地区: 尖沙咀

而waitress亦都非常friendly
会仔细咁同客人介绍有啲乜嘢甜品

今次我就试咗佢嘅巨型macaron
呢个macaroon系平时出边买嘅macaron 既四倍大
入面夹左新鲜嘅raspberry 而另外亦有好多blueberry
中和返本身macaron 既甜
真系好惊喜下次去到一定会再嗌!

感谢 Daholic F

2020年7月21日点评 通过移动设备发表

想食西餐又想特别少少,可以黎任食薯条🍟。因为就算主菜几好食,配菜都好紧要😌

🔻牛扒🔻叫左Medium rare切开中间系粉红色嘅☺️,好嫩,好淋,又重牛味🤤。底面煎得好香口,正啊👍🏻。⚠️重点系有个炉系碟牛扒下面keep住个温度。

🔻薯条🔻送到枱面依然香味飘飘又热辣辣🍟,未点任何酱汁已经忍唔住要食落口😋,当你咬开见到薯条里面充满薯仔蓉,就觉得好满足😌。

🔻士多啤梨蛋糕🔻算系不过不失,正常应有嘅水准,有士多啤梨🍓味但唔算系香浓。

感谢 kkyy0401
2020年2月27日点评

餐厅内裹只售一款牛扒套餐,包含了牛扒、沙律、餐包及薯条,只需要选择牛扒熟度即可,最适合有选择困难的人。
餐厅店员服务不错,到达后亦很快能入座。今次与朋友叫了1个medium、1个medium rare,两个都不错但感觉分别不太大。而薯条则可以无限量添加,本来并无太多寄望,却意外发现味道非常好!
总括就是简单直接,味道符合价钱定位,唯一美中不足可能就是餐厅比较迫,但一定会光临!

感谢 haileewing
2020年1月2日点评

La Vache只卖一款牛扒餐,食客只需选择牛扒的生熟程度,另配法包、沙律,我和朋友都叫左medium rare,再每人叫左杯house red。

估唔到连前菜沙律、面包都系诚意之作!沙律菜好滑,法包边烘得好香脆,中间面包部分却有软熟质感,配以刚好融化的牛油,好味到要再encore。

再来主菜USDA Prime 肉眼扒配unlimited refill fries,肥瘦适中,肉质较薄但鲜嫩。个人觉得唔点ketchup、mustard亦好好味,可惜份量太大我地食唔晒。

感谢 eatwithbabe
2019年10月7日点评 通过移动设备发表

有选择困难症而有钟意食牛扒薯条既人一定要黎食呢间,菜单只有一个菜式,就是牛扒餐,配有无限量供应既新鲜薯条,食饱要试埋个苹果挞!

感谢 FrequentFlier769292

去过La Vache! TST吗? 请分享你的经验!