香港
收件箱
搜索

“养生汤底!”

养心殿台式养生锅
香港排名第214 (共13,928家美食)

叫左双拼麻辣锅X美人锅 $188 汤底内已经附有大量食材 麻辣锅有蜂巢豆腐、鸭血 美人汤有半只乌鸡、桃胶 两款汤底都系非常足料 味道越煲越浓 最中意美人汤,一滚起可以先饮一晚汤 好清甜

上FB签到打卡仲每人送一杯饮品 几好㖞

手切牛肉 细 $238 不是冰鲜牛肉果然肉味较浓郁 油花分布平均

半分芝士牛肉丸 $48 内里系流心芝士 外间打边炉比较少见

鲜甜三蔬 $68 有齐粟米、山药、秋葵 三种蔬菜都系我既最爱

鲜虾滑 $88 上面铺了满满既三文鱼籽 份量亦有很多 食极都有 一点都不腥

紫淮山面 $38 第一次食呢种面 煮一分钟左右已经可以食 好快熟 味道没什么淮山味,容易入口

1  感谢 yummy903

若不是半价我未必回来
因为价钱也不是十分便宜

感谢 RebeccaL4082
2019年9月2日点评 通过移动设备发表

如果唔系做紧七时前半价优惠,我估我都唔会下午过来打边炉。不过佢嘅汤底真系真材实料,每次食完佢d汤渣已经半饱了!

感谢 JoyceW2056
2019年8月14日点评

点左多人赞好既点美人锅, 入面有几款滋补材料
可能平日饮既汤水太好味, 个人觉得呢锅好普通
冇令人开味蕾既感觉
食物质素亦普通, 不过唔难食
大概$380/person

感谢 Kimmytravel18
2019年8月4日点评

呢一间养心殿好贵,所以我自然对佢会有比较高既期望。我系台湾食过一间同名,而家先知原来佢系抄人。个汤底无咁入味,料都无咁靓。

感谢 kelvin319

去过养心殿台式养生锅吗? 请分享你的经验!