“抵食午餐”

Cafe Paradise (太子)
在线下单
香港排名第1,508 (共13,928家美食)
2019年8月26日点评 通过移动设备发表

下午下深水埗附近睇医生,便约老公食个午餐。老公介绍我来这间餐厅,这间餐厅除了午餐价钱合理外,味道也很好,所以人流很多。

感谢 JoyceW2056

2019年8月25日点评

都是包,蛋摊,猪仔包,曲奇等,就近行开可以买来一试,但特地前往,则大可不必,多数外卖,很少堂食, 如果清洁卫生再做好点就更好了

感谢 Sunnyhk223
2019年8月8日点评 通过移动设备发表

今日又出旺角花墟买花,逛完、买完花就揾地方坐底休息吓,顺便食返个晏就饭

去到舖时已经4点左右,店员话而家未有dinner,要晏啲先开始dinner set,咁我唯有散叫‍♀️

蒜香牛油白酒煮蚬 $55
一上枱真系好香蒜蓉好多、牛油味好香,我仲食到有少少洋葱粒,蚬唔算细只,而且好好肉。酱汁真系呢碟蚬嘅精髓,我每食一只蚬都淋上一大匙嘅汁呢

BBQ烤焗西班牙黑毛猪肋排 $178
好多舖头都煮得偏咸,而且煮到淋晒,一切就骨肉分离。但呢间舖头就好唔同,BBQ酱酸酸甜甜好惹味之外,猪肋排仲好有头,啲肉好弹牙同爽口。伴碟嘅沙律菜都几大份。另外仲要一赞炸薯角好脆,咸味刚刚好

其实坐得几舒服,但要打卡的话要坐近门口先得

感谢 allircc
2019年8月8日点评 通过移动设备发表

同事介绍我去太子Cafe Paradise,佢话服务好好,野食都唔错,所以今日就约左姊妹行完街去食喇。
我地叫左客蒜香牛油白酒煮蚬,巴黎式红酒慢煮纽西兰羊膝同埋BBQ烤焗西班牙黑毛猪肋排。
蒜香牛油白酒煮蚬:d蚬系普通size,但食客小食一d都唔普通,每只蚬都充满住蒜蓉味同牛油香,超好食。虽然好邪恶,但完全停唔到口。
巴黎式红酒慢煮纽西兰羊膝:上碟摆得好靓,除左主角既羊膝,仲有杂菜沙律,脆薯角,烧番茄,脆肉瓜同菠萝。羊膝一条咁企系度都几得意,肉好淋好Jucie,仲渗透住淡淡既红酒香。另一赞系个烧菠萝,菠萝好清甜,放到最尾先食,可以清左d肉既饱肚感。
BBQ烤焗西班牙黑毛猪肋排:同羊膝一样,上碟摆得好靓之如,仲有杂菜沙律,脆薯角,烧番茄,脆肉瓜同菠萝。猪肋排个汁好正,加上烤焗得好适中,肉唔会话淋哂,又Juice又有咬口,又系食唔停口。
整体而言,食物系好好食,店员服务态度都好好。好同事果然无介绍错。

感谢 mcpig2003
2019年7月14日点评

又到左食西餐既时间喇,之前系太子警署个边食过。今次行过呢到就来左食。今次叫左两个set。首先上既系沙律同磨菇汤。磨菇汤好香滑,需且每啖都食列磨菇蓉,好好味。

之后黎既系两个主菜。第一个系香脆猪手拼烧汁。猪手一黎已经好大只,四个人SHARE黎食。猪手外皮炸到香脆,味道唔会好似德国餐厅咁咸,比较岩香港人口味。

另一个主菜就系香煎慢煮三文鱼配波萝橙酒汁。三文鱼煎左香口,可能因为慢煮,三文鱼仲系好腍滑。配上橙酒汁,又开胃又唔油腻,都系高质之选呀!

主菜既配菜都好有心机,有一块烘干既紫薯片同烧蔬果,又好食又健康。薯蓉有粒粒薯仔,都好奶滑。

感谢 ritter1207

去过Cafe Paradise (太子)吗? 请分享你的经验!