香港
发布
收件箱
搜索

“性价比较高”

歇脚亭 (加拿芬道)
香港排名第3,563 (共13,928家美食)
2019年8月30日点评 通过移动设备发表

原打算去帮衬春水堂,点知到了门口,小财迷一看价格,立即决定到share tea。也是一杯珍珠奶茶的价格相差近85%,小财迷的决定非常明智。而且share tea珍珠奶茶的份量也比春水堂多,性价比更高。

感谢 416wynnew

2019年8月3日点评 通过移动设备发表

呢一间茶饮我觉得系唔错既一间,我几钟意佢个朱古力奶茶,好正,朱古力唔算太浓,味道岩岩好,同奶茶沟埋几正。

感谢 chigorxd
2019年5月12日点评 通过移动设备发表

天气咁冻 成日都想饮啲热野 暖下个手 求其走咗去歇脚亭买左杯台湾冬瓜茶 系热嘅 然之后再加大珍珠 加大珍珠要加$4 平时叫台湾饮品我都会叫少甜或者微甜 因为台湾饮品通常都系用糖浆 饮得太多我惊有糖尿病 但系台湾冬瓜茶因为佢系用冬瓜浆 再加热水 所以如果今次我叫微甜或者少甜嘅话其实就系落少咗冬瓜浆 为咗饮杯暖粒粒嘅台湾冬瓜茶 排咗几分钟队 就即刻叫一杯正常甜度嘅台湾冬瓜茶 加埋大珍珠有得咬 可能因为太珍珠放喺热饮里面 所以变得份外软糯 仲好饮啲添啊

感谢 Gary_ChanChan
2019年5月10日点评 通过移动设备发表

同朋友去开尖沙咀行街买鞋,行到周围累又 口渴饮返杯珍珠奶珠 解解渴啦 价钱又唔算贵㖞系旺区 点了一杯少甜少冰未到刚刚好同埋谢你嘅服务态度非常之好

感谢 horuru
2019年5月7日点评

呢日约咗朋友去K11食日本pancake,但系我又早到左,佢哋又未到㖞,唯有一个人周围行吓,睇吓有啲咩顶下肚,真系比我见到有间share tea,即刻联想起一杯珍珠奶茶嘅卡路里有一碗饭咁多,咁我又未食lunch wo, 即系我有quota饮珍珠奶茶啦!难得今日有quota,咁就一于试吓sharn嘅珍珠奶茶啦,我就要左呢个台湾珍珠奶茶少甜小冰,等左大约15分钟,终于到手啦。一啖饮落去,珍珠了烟韧,茶底都好香。

感谢 CHIUW61

去过歇脚亭 (加拿芬道)吗? 请分享你的经验!