最近因工作需要,两星期内入住该酒店3次,第3次的经历令我唔想再住呢度,因为一个receptionist- Tenny Li.
因为我book房嘅时候只有无障碍大房,而头两次住都觉得地点非常方便,而且酒店新,比较干净,所以平头两次贵咗double都照book.入房后发现无障碍房完全冇考虑过健全人士嘅需要,厕所镜完全照唔到膊头以上,花洒固定系肚脐以下,打落去问可唔可以换房,解释咗个问题,得到receptionist Mr Tenny Li嘅回复系「斩钉截铁」式嘅「唔好意思 冇晒房」我再表明间房真系唔适合住,佢居然答我「你订果阵已经写咗系无障碍房,呢个设计系for disable嘅人士用」我果下真系无语,无障碍设施会对健全人士系障碍?佢答我「咁你下次唔好book呢只房型」我再三强调我真系冇办法用到呢间房,佢直接直视我然后话「唔好意思,真系冇房」然后拧转头背住我就去扮工,我果下真系嬲到震!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
当时我果刻除咗想投诉佢之外,我直头想取消间房,book过第二间,点知我一上agoda就见到佢乜嘢房型都仲有,就系得无障碍房系full,我仲更加嬲!!!!!!!
Tenny Li根本由头到尾都冇打算帮我,所有语气口吻都系唔helpful不特只,佢嘅语气,眼神同gesture都系充满敌意,希望THE OTTO HOTEL嘅管理层可以睇到呢件事,重新教育同培训呢个员工嘅态度,否则间酒店hardware几好都俾佢影响晒.