“味千拉面.邪恶的恶魔鸡煲拉面”

味千拉面 (信德中心)
香港排名第9,052 (共15,687家美食)
2021年1月25日点评

味千拉面.邪恶的恶魔鸡煲拉面

最近恶魔鸡煲横行
不少人都抢购鸡煲回家炮制美食
因此,我们都乘风而出
和朋友去挑战味千拉面的恶魔鸡煲拉面

打定底,点定饮品

巨峰乳酸梳打:必饮好味巨峰乳酸,爽甜刺激,极好饮

白桃乳酸梳打:香甜白桃味,诱惑众人

金菇牛肉卷
大大件喔!
肉食者爽!好菇者尖叫吧!
牛香加菇香的效果就是相当流口水
味道好,多肉汁又多菇汁

海陆拼盘(鱿鱼和鸡翼)
单骨鸡翼,香脆
鱿鱼内里弹牙,外层香脆
巧巧食!

恶魔鸡煲拉面
自选辣度,面质好弹牙
汤底好刺激
既辣且香,令鸡肉都吸收到相当的味道
非常刺激,实在推介一试

味千之霸
肉食兽之选啦,冇得输!
有猪软骨、叉烧、木耳
仲有靓仔的溏心蛋
完全是典型的日本拉面内容
加上葱头酥、浓香猪骨汤底
热爱拉面的朋友又饮晒d汤了

味千拉面
上环信德中心

感谢 applepeggy

2020年2月25日点评

最近才发现这里原来有早餐吃,要了煎鸡扒拉面、豚肉拉面。追踪味千拉面的社交平台,更送黑芝麻酱炼奶多士!

感谢 PiggyC9
2019年5月26日点评

去完澳门系信德落船见肚饿 见到味千Dinner Set都唔算贵 就入左去食 已经好几年无食了 汤底依旧浓郁 面质依旧弹牙 食面最怕D面太淋无咬口 但味千既拉面真系keep到水准 套餐仲包括小食 叫左章鱼小丸子 热辣辣香脆 但无咩料 不过呢餐都算满意食得过既

感谢 haileychui
2018年12月22日点评 通过移动设备发表

回澳門前,揀左味千拉麵做晚餐,貪其方便快捷嘛!
份量不太大,男生吃完可能唔飽,味道偏濃,幾咸下,之後要多飲水。
左上環信德中心,價錢當然有返咁上下。

用餐日期:2018年11月
感谢 Curious804224
2018年1月27日点评 通过移动设备发表

公司放饭嚟到信德中心,看到味千拉面还有很多位置,因为位置宽敞,坐得舒适,所以入去试下食,但系拉面个汤底完全冇味道,面条又弹牙,唔好食。

感谢 IceTea1995

查看过味千拉面 (信德中心)的旅行者还看了

中国香港

去过味千拉面 (信德中心)吗? 请分享你的经验!