“服务态度极恶劣🙂”

NeNe Chicken (朗豪坊)
香港排名第3,170 (共15,895家美食)
周围地区: 旺角
周围地区: 旺角
2021年4月1日点评 通过移动设备发表

好耐冇食过餐饭系咁嬲,真系贴钱买难受小编系OpenRice睇到唔同分店都有好多关于店员”服务差”嘅comment,希望餐厅可以正视呢个问题,否则只会倒自己米由系餐厅岀面睇餐牌,店员嘅语气已经系极差,好似唔想做你生意咁到坐低,店员摆碟,系大声到成间铺都听到,好似唔愤做咁而唔只系一个员工系咁,系个个都系咁服务态度系客人用餐体验最basic嘅要求,咁都做唔到,凭咩人地会帮衬你? 其实服务想俾零分,因为由始至终都系冇接受过一刻正常嘅服务态度
韩式泡菜部队锅
以为系汤面点知系饭应该系小编见识少,以为部队锅一定系食面个汤系几多料几好食嘅,不过送饭就觉得怪怪地
避风塘炸鸡
店员冇问要冇骨定有骨,小编又唔记得咗讲,所以大家记得主动讲呀其实每次食nene chicken都系为咗佢嘅炸鸡,其他野食真系麻麻地炸得香脆鸡肉嫩滑之余,最钟意系有好多味道选择不过服务差到咁,真系宁愿俾贵少少食red chicken,又好食过佢多多声
味道: 2.7/5
环境: 3/5
‍‍服务: 1/5
卫生: 3/5
价钱: 2/5

感谢 trapezexplore

2020年9月16日点评 通过移动设备发表

呢间韩国过江龙黎咗香港开业几年人气依然有增无减 食过几次都觉得啲炸鸡唔错 但系今次主要想讲一讲佢嘅小菜

迷你鸡蛋卷 $80
一黎到就俾佢个卖相吸引 因为真系好似pizza 上面有黑橄榄、青红椒粒、蕃茄干同芝士 味道一流 蛋够滑 芝士够浓 食完一啖又一啖

双重滋味炸鸡 $178
炸鸡可以拣有骨/冇骨 钟意食啖啖肉嘅我就拣咗冇骨 味道方面拣咗大葱炸鸡同蒜蓉酱油炸鸡大葱炸鸡其实就系招牌炸鸡上面加咗啲大葱 炸鸡皮几薄 而且好脆 好似食紧薯片咁 比较钟意另外一款 蒜蓉味好香 成个炸鸡都好入味同juicy重口味人士必试

感谢 blissfulfoodiary
2020年4月28日点评 通过移动设备发表

经过旺角朗豪坊见到nene chicken又唔似套餐价钱几抵所以便来一试~ 点了炸鸡达人和芝士泡菜炒饭 lunch set 配有饮品
如果同桃子一样都系有选择困难症的话 呢款炸鸡达人就啱晒你啦‍♀️ 一共有七款口味的无骨鸡肉~
味道分别系原味、甜辣、芥末、初雪、白群主、辣酱和酱油 辣酱是火鸡酱的辣度 十分惊喜✨桃子认为是咁多款中最惹味的
另外点了芝士泡菜炒饭 芝士味道浓郁 配上鸡蛋和泡菜味道超搭 而且分量超多 适合多人share嚟食
整体来讲虽然味道不算太惊艳 但性价比还好 喜欢食炸鸡嘅朋友 不妨午餐来一试

感谢 peachy_sharing
2020年2月28日点评 通过移动设备发表

食物味道还可以。 我们没有尝试鸡菜式,因为看起来对我们两人太大份了。 我们点了炸的紫菜卷,这让我想起了我在中亚尝试过的那款。 座位很密。 如果你喜欢和很多人一起吃饭,我推荐这个地方。

感谢 VivianneT
2020年2月25日点评 通过移动设备发表

下午时段到将军澳东港城吃炸鸡,入到NeNe Chicken, 散叫一碟招牌和甜辣炸鸡$168, 然后点午餐蘑菇炒粉丝$49,Hoegaarden $58,Detox Pink Lemonade $38 和热柚子茶( 跟餐) 。

坐低之后店员送上一碟泡菜, 泡菜味道不够辣, 招牌炸鸡和甜辣炸鸡两者都带有韩国风味, 炸起热辣辣但不油腻, 招牌炸鸡皮脆肉嫩, 可以配上芥末酱和沙律酱食用。甜辣炸鸡味道香浓, 甜甜的带点微辣, 入口好惹味。 蘑菇炒粉丝, Q弹有口感, 份量很多非常饱肚。 酒类很抵饮六点前可以买一送一,但Detox Pink Lemonade完全饮不到lemonade味道,好像人工色素加梳打水似的。

总括而言炸鸡有水准, 但服务质素有待改善, 每次叫服务员的时候,他们带住没有笑容和没有眼神交流面孔, 差不多是黑口黑面的接待客人。

NeNe Chicken
地址: 将军澳重华路8号东港城2楼225号舖

感谢 Victoriay_eatwithvic

查看过NeNe Chicken (朗豪坊)的旅行者还看了

去过NeNe Chicken (朗豪坊)吗? 请分享你的经验!