“驰名狗仔粉!不同分店不同水准!”

十八座狗仔粉 (元朗)
香港排名第7,389 (共13,891家美食)
2019年9月5日点评

第一次吃狗仔粉的时候已经是青少女的时期了,当时是在佐敦的分店,觉得非常美味而且便宜。

第二次时在那次的几年后,是在旺角的分店吃的,觉得与之相比,不再那么美味了,只是普普通通的。

最后一次是最近,在元朗的分店,要了个翅滚火鸭脾的下脾($30,肉质带韧,有点痴牙,味道比想中的淡)和大碗的驰名狗仔粉($29。味道和质感的水准相比之前吃的下降了些少)。

经这几次的经验后,要不就回到佐敦吃,要不然就应该不会光顾其他分店了。

感谢 lilililiz

2019年1月7日点评 通过移动设备发表

这间小食店主要售卖怀旧传统狗仔粉。狗仔粉汤底味道做得不错,配上特辣菜甫更加滋味。除了狗仔粉外,亦有售卖鱼蛋,烧卖,碗仔翅和鱼肉汤等小食。

感谢 RJasonChan
2018年10月19日点评

好耐先会入元朗一次,
我系九龙人嘛,
元朗真系有d远,
今次特登入黎,
系因为朋友仔日本时装店新开张~
俾下面撑下场,
顺便睇下有咩买有咩食~
元朗多好野食就唔在讲,
由其日本野,
但本小姐今日对西餐,中菜同日本野冇乜兴趣
有冇d地"某"D架,
即系鱼蛋,碗仔翅果d垃圾但又神圣嘅食物呢

行过见到"十八座",
本身旺角店都想试,
我上以仲俾男友笑我讲错"十四座"添!

狗仔粉嘅味道同汤底一般,
粉质亦未如想像好吃,
好在有劲辣秘制菜莆吊吊味~

大杂绘~粉量少,大大件萝卜,其他细细件,个计大咸
黑白炸丸~牛丸炸得太干身,白丸爽口
鱼蓉烧卖~普普通通的
鱼皮鲛~味道似系四海果只,几好食

感谢 spicymisscat
2018年10月18日点评

有晚放工想去尖,但又有啲肚饿。喺间尖隔离见到呢间好sharp。一条友想快食啱晒! 地方同装修都冇啦。街坊野以为平啦…其实真系吾算平! 但系好足料!!!好多鸭肉!好翅好thick好入味! 好香! 每枱都有两罂菜脯。一辣一吾辣。我两种都试!哗辣啲只好辣!好辣!好辣!要讲三次!如果你麻麻食得辣,吾好试!不过又真系好味! 叫咗份杂烩。好入味!!!tongueyummyyummy系吾够喉囉…下次叫大份致得。萝卜冇渣!大肠又滑!好食! 第一次帮衬,好味道,当小食一流!

感谢 BennyA34
2018年7月12日点评

平常晚上不太饿都会去食这个狗仔粉,份量刚刚好,而且吃辣菜圃吃上瘾了,每次都下很多
今次还点了鱼旦,这个真的很辣,不喝水不行

感谢 lai0000

去过十八座狗仔粉 (元朗)吗? 请分享你的经验!