“超靓嘅蛋糕!”

Twinkle Baker Decor
香港排名第13 (共284家面包糕点)
周围地区: 尖沙咀
周围地区: 尖沙咀
2020年12月7日点评 通过移动设备发表

就黎又到圣诞一于买返个蛋糕黎庆祝下先蛋糕以Little Twins Star为主题,我细个劲钟意架!❤️呢个蛋糕真系靓到唔舍得食卖相满分无论小朋友同大人见到都一定好开心

糖果星球($448 4.5吋)
星球表面系渐变色,超级梦幻仲有啲棒棒糖同埋星星做装饰切开蛋糕会见到有起码六层咁多,实在系用心之作 星球里面最顶层系士多啤梨牛油蛋糕蛋糕松软,有淡淡嘅士多啤梨味下面系杂莓慕丝,口感滑溜绵密,酸酸甜甜好开胃☺️中间仲夹杂左红莓果冻同红宝石朱古力脆珠,食落更加有层次再下一层仲有蓝莓果酱同朱古力草莓脆,味道好丰富啊小编都几钟意呢个蛋糕❤️食完一啲都唔觉得腻,适合钟意酸酸甜甜口味嘅朋友

感谢 winglamh2020

2020年9月17日点评 通过移动设备发表

中秋节快要到☺,我们也会买各种应节食物去庆祝节日。除了传统应节食物之外,我们也会选购美美的蛋糕来庆祝一番,这次看到店铺推出了新款蛋糕,是与饮品店天仁茗茶联乘推出的,所以就更想想吃吃看。

天仁铁观音奶茶杯子蛋糕
天仁鲜奶绿杯子蛋糕
天仁冬瓜茶杯子蛋糕

三款口味也买了品尝一番,而每一件蛋糕上也有个小吸管以模仿饮品,令到卖相更可爱吸引❤。牛油忌廉甜而不腻,茶味香浓味道适中。

静静最喜欢的味道是天仁鲜奶绿杯子蛋糕,味道清甜同时吃到绿茶的甘苦味。这几款杯子蛋糕用做下午茶确实不错,配搭饮品就更完美。

蛋糕质素不错,买来与家人起吃最好不过☺。价钱为HKD$30/个,性价比不错,还有天仁茗茶的饮品折扣卷附送,下次买饮品来配蛋糕吃才行。

1  感谢 CHINGCHINGJAIII
2020年8月30日点评 通过移动设备发表

我朋友是蛋黄哥的fans,上网check check 找到 Twinkle Baker Decor 这间蛋糕店有卖蛋黄哥 gudetama 的造型蛋糕!好得意呀,中间的蛋黄歌是朱古力,造型神似,好立体。
而且过个蛋黄哥蛋糕是crossover 港式菠萝油,盏鬼又搞笑,好适合玩得又funny的朋友。
卖相好,味道也不差呢。
最上层是菠萝包脆皮- 蛋糕竟然食到菠萝包的脆皮,好创新!
蛋黄哥是由朱古力造成,所以是食得的,不过咁可爱,留返最后才吃吧。
蛋黄哥睡着的牛油毡,是菠萝味的吉士,甜甜带,带点菠萝的香。
而上下两块面包,是由菠萝椰子慕丝、斑斓蛋糕及海盐焦糖脆粒做成,很清新不会太肥腻,甜度刚刚好,味道好特别。
见到Twinkle 这间饼店其他蛋糕都好立体特别,cupcake 都好靓靓呀。

感谢 mandycR6115FB
2020年8月28日点评

行街时我好钟意睇蛋糕因为唔同款式好吸引,
而且会谂定下次生日买边款!

有一次行街经过见到
有呢一间新开嘅Twinkle Baker Decor!
我主要系俾佢大大只鸡蛋哥公仔吸引
因为我屋企人好钟意呢个卡通,
所以我决定趁呢个假期订返屋企同佢试吓,
凼吓佢开心
就算唔系生日一家人食个蛋糕都好开心。

买咗呢个,
蛋糕店员仲好窝心咁送咗一包鸡

感谢 LittleAppleBean
2020年7月31日点评

无得出街食饭,但生日都系要庆祝嘅。朋友仔仔五岁生日,我哋就决定买个蛋糕氹佢开心。究竟小朋友钟意啲乜㗎呢?好彩佢成日都讲话要打怪兽,咁就啱了。一向留意开Twinkle蛋糕嘅我,就喺IG见到佢哋有个新系列「快糕长大」。一款系长颈鹿高高、另一款系恐龙仔多多,虽然我觉得前者都好可爱,但后者真系啱哂寿星仔。

于是我哋就上网订咗个蛋糕喺将军澳Popcorn新店到拎。一去到女店员就有资料,随即为我哋送上蛋糕,并提供埋蜡烛,非常友善啊。店装修劲别致,有大大只扮清糕看门口。蛋糕柜嘅每款蛋糕都好吸引啊,所以引嚟好多途人围观。

恐龙仔多多Yakult Dinosaur出没注意⚠️(4.5吋inch)($368),佢个样好鬼傻、好可爱,呆呆的,一啲都唔恐怖,仲有排好搞笑嘅哨牙。从侧面睇,恐龙仔个背脊仲有啲鳍同条尾仔添。

蛋糕嘅绿色外层忌廉好滑,仲有啖啖嘅班兰香(好似系,除非唔系)。即使佢系忌廉,但无好腻嘅感觉。内层方面,蛋糕嘅主题系益力多,所以主要有低糖高纤益力多味慕丝同原味牛油蛋糕,慕丝层再搭配埋乳酪爆珠,颇特别的。而切开蛋糕外,发现陈述系符合商品说明条例的。

牛油蛋糕本身味道唔错,而益力多味果然系小朋友口味,寿星仔食到停唔到口,不过其实佢无益力多咁酸,就算唔钟意食乳酪嘅爸爸都觉得OK。慕丝口感几实净,同平日唔同。但比较可惜嘅系爆珠唔太爆浆,而且要小心插喺恐龙仔旁边嘅白朱古力粒啊,因为枝棒棒系唔食得㗎。

总括嚟讲,恐龙仔多多真系一个为小朋友而设嘅蛋糕,就连一班大朋友见到都好开心!蛋糕味道中上啦,胜在够特别,而且份量超多的,六至八个人都够食。

感谢 shinchaneateateat
此点评为Tripadvisor会员个人反馈,不代表Tripadvisor的意见。原文语言为中文,源自www.en.tripadvisor.com.hk 查看原文

查看过Twinkle Baker Decor的旅行者还看了

中国香港

去过Twinkle Baker Decor吗? 请分享你的经验!