香港
发布
收件箱
搜索

“中价西餐之选”

香港排名第2,048 (共13,951家美食)
周围地区: 旺角
周围地区: 旺角
2019年9月14日点评

今日心思思想食西餐lol喺奥海城见到有间好似几高档嘅餐厅就去试吓啦tongue度平日冇咩人唔使等位环境又清幽smile灯光暗暗咁又真系几浪漫flower坐低之后同友人睇咗一阵餐牌觉得有几多选择,谂左阵就叫左一块牛扒同西班牙海鲜炒饭,嘢饮又买一送一真系几底饮lollol上到枱嘅时候块牛扒好大块,西班牙海鲜炒饭原本谂住叫一份不过侍应话一份有好多,建议我哋叫半份就够啦,上到枱时发现原来半份都好够食shocked好彩冇叫一大份,海鲜炒饭有青口同虾love啲饭亦都系意大利饭lol口感唔会太软身几好食yummy食哂之后都饱饱地侍应就拎咗个甜品餐牌俾我哋like我同朋友一见到有千层蛋糕就好想食mad心思思就叫咗朱古力千层蛋糕tongue千层蛋糕层层分明kiss忌廉好滑好好食买单嘅时候六百几蚊同出面贵价餐厅比平一半有多食物又有质素真系好味道价钱又合理!

感谢 Ursula C

2019年9月9日点评 通过移动设备发表

Cocina 3 Tapas Restaurant & Bar- 西班牙菜体验

门面以不同颜色的暗色玻璃配以入口的石纹圆拱形入口,内里贯彻入口的石纹墙身,红色的梳化座位配以木材的桌子,典型欧洲式风格的设计。

墨西哥脆片
惠顾晚餐时每两人有一份墨西哥脆片,脆口小食配上沙律酱,而且可以无限添加。

西西里海鲜薄饼
饼皮是薄身的,烤得香脆又不会太济,热溶的拉丝芝士配上多种海鲜,有蚬肉、虾仁、鱿鱼等,配上酱汁后鲜味十足的薄饼。

美国顶级西冷牛扒
十二安士的厚切西冷牛扒,网烧的十字坑纹令牛扒更吸引,五成熟度,多肉汁又肉质腍身,牛味相当浓厚,还配上薯角和沙律菜。

西班牙吉拿棒
经典西班牙小食,即是平常叫西班牙油条,炸得金黄色香脆松化的吉拿棒,充斥满满肉桂味,配上幼滑的朱古力酱,甜在心。

感谢 justforshan
2019年9月2日点评 通过移动设备发表

今日收工嚟到「Cocina 3 Tapas Restaurant & Bar」

西班牙炒辣肉肠
虽然话喺炒西式肉肠,但喺食落都有获气,边位有焦烤嘅香味,因为切得薄身所以好啱送啤酒,一啖肠一啖啤酒。呢款辣肉肠食落唔油腻,所以都建议大家试下。

蘑菇帕尔马火腿Pizza
Pizza上面嘅火腿好大块,真喺一啖pizza一啖肉。Pizza底都几脆口,所以食落除咗有火腿软身口感,另外仲有香脆口感。食落芝士都比想像中多,好似酱汁咁每啖都有。

美国顶级西冷牛扒
呢块西冷比想像中嫩口,可以睇到中间仲非常粉嫩。本身以为配咗黑椒汁,所以肉味或多或少都俾黑椒味抢走小小,点知咬落有好多肉汁爆出嚟,所以牛香味好浓。

Pineapple Juice & Mill Tea
奶茶比想像中好饮,茶味好浓,不过都喺港底奶茶咁冲法

感谢 tastyscreen
2019年7月18日点评 通过移动设备发表

#西班牙菜
琴晚约了个识左廿几年既好兄弟食饭,简左佢屋企附近试西班牙菜。Oppa对手美美的。 。

一入座有玉米片提供,要收费啊,但可以再添家。

帕尔玛火腿配蜜瓜沙律
Parma Ham份量十足,铺满系蜜瓜面上,蜜瓜都几鲜甜配咸香Parma Ham,一流。

西班牙香烧乳猪仔
今次食既乳猪仔有d特别,切成正方形,每一客有4件。
车厘茄➕乳猪仔肉➕青瓜片➕法式多士

美国顶级西冷牛扒 12oz
叫左5成熟,烧得ok。肉质合格,有少少根。配菜个薯仔波,外脆内软,好好味。

芝士焗酿大菇
味道调得不错,菇味浓郁,火腿都很多,加左芝士劲juicy,系有dd油。

感谢 MsAnnie F
2019年7月15日点评 通过移动设备发表

今日同男朋友黎食呢间西班牙菜,一坐低,就有人比左一兜nachos我地食,虽然要收40蚊,但系无限refill咖。而个nachos好好味,点埋个酱一流。

我地嗌左肉眼扒,黑醋猪仔脾,烟三文鱼pizza同一杯啤酒。

个肉眼扒叫左medium, 出到黎真系烧到岩岩好,肉味又好重。块牛扒仲配左薯菜,够哂饱。

黑醋猪仔脾好香黑醋味,肉质好淋,仲有一大堆薯角。连配角既薯角都十分高质,炸到好香好脆。

成晚既所有食物都好好食之余餐厅环境又静坐得又舒服

感谢 hauyiy2019

查看过Cocina 3 Tapas Restaurant & Bar的旅行者还看了

中国香港
中国香港

去过Cocina 3 Tapas Restaurant & Bar吗? 请分享你的经验!