“唔算好标青 但对得住个价钱”

荳子 (新城市中央广场)
周围地区: 新界
周围地区: 新界
2020年12月10日点评 通过移动设备发表

人在沙田,两个appointments中间有个gap, 临时吹鸡叫左个fd入黎食lunch. Beans 出名多人等,所以我就排住等个fd嘅到来。条龙比想像中快,所以我都让左两三枱客架喇。

唔想食得咁heavy, 我地都叫左蟹肉牛油果他他🤣
虽然五六十蚊唔应该expect too much, 但我觉得d蟹肉系罐头feel, 太咸又淋又有d腥,d三色椒粒同牛油和都冚唔到d蟹味嘅缺失,或者用蟹柳丝, 会夹好多。侧边d薄饼应该系现成野,冇乜特别。

黑松露酱薯条
个酱冇揸流滩,黑松露味够。薯条系粗身𠮶d,炸得唔错。

Cheese
(柠檬芝士慕斯 美式芝士蛋糕)
卖相好得意呀😍 个cake 食落几软滑,个柠檬味几出,但唔会太酸,芝士味有少少咸咸地,几过瘾。

Caffe Latte
拉花拉得几靓,但味道一般。

总括黎讲,呢间野唔算超级好食,但起码选择多同对得住个价钱,同埋比起荃湾元祖店,算系几好坐架喇。

感谢 christinaevil

2020年11月1日点评 通过移动设备发表

黄金蟹肉意大利粉
Spaghetti with Crab and Salted Egg York 🍝
• 意大利粉软硬适中,唔会因酱料而变得过软
• 蟹肉咸蛋黄酱咸度啱啱好,十分浓郁,每一啖都好满足,又食到蟹肉,又食到意粉 😋
• 摆盘设计好有心思,黄金蟹壳简直系锦上添花,非常吸引👍🏻

感谢 Bonnie N
2020年5月4日点评 通过移动设备发表

𝘽𝙪𝙧𝙜𝙚𝙧 𝙤𝙧 𝙋𝙞𝙯𝙯𝙖? #五一黄金周 💛
𝙄 𝙬𝙖𝙣𝙩 𝙩𝙝𝙚𝙢 𝘼𝙇𝙇 👻💦
𝘼𝙗𝙪𝙧𝙞 𝙎𝙞𝙧𝙞𝙤𝙣 𝙎𝙩𝙚𝙖𝙠 𝘽𝙪𝙧𝙜𝙚𝙧
𝙋𝙖𝙧𝙢𝙖 𝙃𝙖𝙢 𝙋𝙞𝙯𝙯𝙖
𝚈𝚞𝚖:👅👅👅/𝟻
𝚁𝚎𝚟𝚒𝚜𝚒𝚝:💃🏼 💃🏼 💃🏼/𝟻
𝙿𝚛𝚒𝚌𝚎: $250/𝚑𝚎𝚊𝚍.
————————————————
𝘽𝙚𝙖𝙣𝙨
𝙎𝙝𝙤𝙥 503, 5/𝙁, 𝙂𝙧𝙖𝙣𝙙 𝘾𝙚𝙣𝙩𝙧𝙖𝙡 𝙋𝙡𝙖𝙯𝙖, 138 𝙎𝙝𝙖 𝙏𝙞𝙣 𝙍𝙪𝙧𝙖𝙡 𝘾𝙤𝙢𝙢𝙞𝙩𝙩𝙚𝙚
———————————————— .

感谢 momoeats3
此点评为 Tripadvisor 会员所写的主观评论,并不代表 Tripadvisor LLC 的观点。 Tripadvisor 对点评进行检查。原文语言为中文,源自www.tripadvisor.co.uk 查看原文
2020年3月19日点评

沙田港铁站步行约五分钟、位于新城市中央广场五楼的中价西餐廰。平日十一时多到达不用等侯便能入座。餐廰环境舒适,服务员态度友善,享用了颇特别、但味道一般的中式腊肠意大利饭,配热咖啡。

感谢 AdamXin
2019年12月23日点评

西餐的款式丰富, 咖啡、甜品、意粉等等都有很多款式选择。有些是小食拼盘, 大小朋友都会喜欢。室内的灯光较暗, 气氛不错, 位置亦算阔, 坐得都几舒服。人较多,繁忙时间, 等候时间较长。

感谢 Hapanpan

查看过荳子 (新城市中央广场)的旅行者还看了

去过荳子 (新城市中央广场)吗? 请分享你的经验!