“唔算好标青 但对得住个价钱”

荳子 (新城市中央广场)
香港排名第3,369 (共15,646家美食)
周围地区: 新界
周围地区: 新界
2020年12月10日点评 通过移动设备发表

人在沙田,两个appointments中间有个gap, 临时吹鸡叫左个fd入黎食lunch. Beans 出名多人等,所以我就排住等个fd嘅到来。条龙比想像中快,所以我都让左两三枱客架喇。

唔想食得咁heavy, 我地都叫左蟹肉牛油果他他
虽然五六十蚊唔应该expect too much, 但我觉得d蟹肉系罐头feel, 太咸又淋又有d腥,d三色椒粒同牛油和都冚唔到d蟹味嘅缺失,或者用蟹柳丝, 会夹好多。侧边d薄饼应该系现成野,冇乜特别。

黑松露酱薯条
个酱冇揸流滩,黑松露味够。薯条系粗身d,炸得唔错。

Cheese
(柠檬芝士慕斯 美式芝士蛋糕)
卖相好得意呀 个cake 食落几软滑,个柠檬味几出,但唔会太酸,芝士味有少少咸咸地,几过瘾。

Caffe Latte
拉花拉得几靓,但味道一般。

总括黎讲,呢间野唔算超级好食,但起码选择多同对得住个价钱,同埋比起荃湾元祖店,算系几好坐架喇。

感谢 christinaevil

2020年11月1日点评 通过移动设备发表

黄金蟹肉意大利粉
Spaghetti with Crab and Salted Egg York
• 意大利粉软硬适中,唔会因酱料而变得过软
• 蟹肉咸蛋黄酱咸度啱啱好,十分浓郁,每一啖都好满足,又食到蟹肉,又食到意粉
• 摆盘设计好有心思,黄金蟹壳简直系锦上添花,非常吸引

感谢 Bonnie N
2020年5月4日点评 通过移动设备发表

? #五一黄金周

: /
: $250/.
————————————————

503, 5/, , 138
———————————————— .

感谢 momoeats3
2020年3月19日点评

沙田港铁站步行约五分钟、位于新城市中央广场五楼的中价西餐廰。平日十一时多到达不用等侯便能入座。餐廰环境舒适,服务员态度友善,享用了颇特别、但味道一般的中式腊肠意大利饭,配热咖啡。

感谢 AdamXin
2019年12月23日点评

西餐的款式丰富, 咖啡、甜品、意粉等等都有很多款式选择。有些是小食拼盘, 大小朋友都会喜欢。室内的灯光较暗, 气氛不错, 位置亦算阔, 坐得都几舒服。人较多,繁忙时间, 等候时间较长。

感谢 Hapanpan

查看过荳子 (新城市中央广场)的旅行者还看了

中国香港

去过荳子 (新城市中央广场)吗? 请分享你的经验!