“车仔面爱好者🙋🏻‍♂️”
面尊的点评

面尊
提供送餐服务
香港排名第4,232 (共15,634家美食)
周围地区: 上环

瑞士汁鸡翼煮得够入味 肉质嫩滑
睇完张相 都好想又食番碗

感谢 Daholic F

2020年10月31日点评

等咗五分钟到,就有位入去, 舖头唔算大,大概有六至七张圆枱,大家都主要系搭枱食。咁见到舖头推荐「细尊」同「大尊」(「细尊」同「大尊」分别系加两蚊会多咗生菜呢个),我就拣咗「细尊」。

「细尊」$40
「细尊」其实几抵食, 佢有猪红、萝卜、猪皮、鱼蛋、红肠,五个配面,有齐车仔面必食之选。
猪红整得好好,好入味,唔会有腥味。 同埋,佢嘅口感唔会一旧旧碎晒。
萝卜,车仔面必点,萝卜好冧又好入味,特显到萝卜独有甜味,而且最重要系冇渣。
猪皮同萝卜一样醃得好入味,爽口。
鱼蛋同红肠都系正常水准,唔会话煮得太冧或者偏硬。

1  感谢 jas4food
2020年4月14日点评

这天晚餐想吃面,就到公司附近的面尊车仔面买外卖回家吃。

店员先在门口为我探热,在等候外卖期间亦留意到店内的座位用了板隔开,做足防疫措施。店员相当有礼,外卖亦放得稳妥扎实,坐巴士转火车回到家也丝毫没走样。

食物方面点了红肠,猪红,猪皮,冬菇,酸斋,美味斋,豆卜,鱼皮饺,鸡中翼,炸鱼皮。面则点了一个米粉,一个米线,每款$10。面的质感弹牙爽口,各样也很有水准,个人特别喜欢的是猪红,鱼皮饺及斋,第一次试车仔面店的斋,想不到比起斋舖的一点也不输蚀。

感谢 unizfree
2019年12月12日点评 通过移动设备发表

我谂香港特色野食入边一定包括车仔面。见呢间唔少名人帮衬过,于是入去试下。果然系好食,尤其果麻辣酱好惹味,下次都会再帮衬。

感谢 ch626123
2019年11月27日点评 通过移动设备发表

我光顾的是铜锣湾店。
要咗腩汁加小辣咖哩汁底,真系无叫错,好够辣味,不停要追住一路食一路饮个汤底,停唔到。每样味道都唔错,萝卜够入味,不错的选择!

感谢 patilai

查看过面尊的旅行者还看了

中国香港

去过面尊吗? 请分享你的经验!