“多样化冰室”
龙门冰室(物华街)的点评 - 停止营业

龙门冰室(物华街)
2019年9月3日点评 通过移动设备发表

选择十分多,饭类,粉面,锯扒和小食,想食乜都有

麻辣肥牛鸡煲$70
套餐包括白饭,餐汤,多士和饮品!
而且啖啖肉,绝不马虎,味道只是微辣,加上有点红椒和洋葱,味道不会太浓烈,所以小朋友都啱食!

芝士焗西兰花,即叫即焗,而且味道刚刚好!

四式芝士炒虾球套餐$70
味道特别有层次,而且唔会太腻,虾球特别爽口,而且已去壳去肠,进食好方便!

1  感谢 TokiLee

2019年5月7日点评

假期时间,最开心的当然就是可以睡到自然醒,而睡醒后可以有一份美满的早午餐就更完满了。这新派的冰室就能满足这要求,一份沙津奄列意粉,有早餐感之余更有叫人饱肚的份量,一赞。

感谢 franktschan
2019年4月26日点评 通过移动设备发表

自从观塘区重建开始之后,观塘就少咗好多小本经营嘅餐厅,虽则而家全部都差唔多系连锁餐厅或者大型食肆,但系要揾嘅话都唔系揾唔到平民大众化嘅餐厅嘅。

观塘物华街一带有唔少冰室同茶餐厅,而咁啱去到一间比较多人嘅餐厅叫金龙冰室,中午时分基本上系爆晒棚,而午餐嘅价钱亦都非常实惠, 四十几蚊就可以埋单。

冰室除咗有传统嘅茶餐厅美食之外,仲有唔少特色餐单,例如意式套餐、铁板套餐、麻辣套餐、韩式泡菜套餐,仲有比较出名嘅流心奄列同日本玉子烧等,应有尽有,想食咩都得。

而我今次就食咗一个普通嘅午餐—鸳鸯扒餐

鸳鸯扒餐(鸡扒和猪扒) $48
$48可以食到两件扒其实都真系几抵,出面好多餐厅可能$40几蚊都只系得一件扒。除咗有饭同意粉选择之外,呢度仲可以选择捞丁,仲要唔使加钱而汁方面亦都有好多唔同选择,除咗最常见嘅烧汁、黑椒汁、豉油汁同茄汁,呢度仲有芝士汁、龙虾汁、咖喱汁,而我就拣咗龙虾汁。

鸡扒同猪扒都非常大块不过系稍微烧焦咗少少,两件扒都好软腍,唔使切都可以直接咬开。汁唔会太浓,不过就食唔出有龙虾味仲有少少沙律菜伴碟添

食完简简单单嘅一餐,又系时候开始温书做嘢Lu~

感谢 hinsonfoodhk
2019年4月21日点评 通过移动设备发表

自从他改了店名之后,已帮衬了好几次,可惜他的出品已越来越差,我想往后的日子里,我也不会再前来光顾了!
这就是我点的冻柠檬茶,三片切得薄薄的柠檬,还要是雪到没有味的柠檬,把它们督到穿了,还是没半点儿柠檬味!

感谢 moseslam
2019年3月2日点评 通过移动设备发表

名字变了,店员仍是同一批,餐牌上的食物依旧。
寄来的装修转成粉蓝色,感觉不太舒服。
叫了一杯茶走,估不到连餐具仍是沿用旧店舖的,幸好茶味仍然不错,可以选择继续帮衬。

感谢 patilai