“真空包装-元朗鬼巴士卤味”

元朗鬼巴士 (顺发大厦)
香港排名第6,657 (共15,646家美食)
2020年12月22日点评 通过移动设备发表

听过好多次,但我又真系未食过,今次朋友介绍下,我终于食到「元朗鬼巴士卤味」啦原来除咗可以系店舖买外;仲可以寄顺丰自提柜
,因为佢地啱啱推出咗【真空包装】嘅便携装,真系好方便

疫情第四波来势汹汹,系街边食嘢就当然心惊胆颤啦可以系屋企安心静静地同屋企人一齐食,都真系一个几好嘅选择

细细包真空包装真系好贴心❤又唔怕买太多会食唔哂,如果唔够食仲可以开够两包/三包,个汁真系好正,爽口弹牙,好好味呀仲配埋酱料,原汁原味又得,点埋酱料食又得,真系好方便,仲要好快就收到

感谢 SukiYeung

2019年10月16日点评 通过移动设备发表

|| 內臟愛好者 ||

▪️ 小雜錦 35
之前係銅鑼灣、旺角、藍田分店夾埋食過五次左右,每隔一排食一次真係基本,可惜成日去既銅鑼灣店呢排執左,變相要去其他店度食,不過呢次係藍田店既份量少左好多除左牛柏葉之外,其他生腸、脆腸、反腸、香腸、札肉、豬耳、豬頭肉、火雞腎好多都係得一舊,好既係依然保持新鮮爽脆,呢間既芥末永遠幾嗆鼻,個人唔特別好甜醬,所以兩樣都少,結果係羅漢果味最為突出既一次,亦有陣陣麻油味☺️
整體評分(7/10)

元朗鬼巴士 (藍田)
地址:藍田匯景道8號匯景商場4樓20號舖 (藍田站A出口)
營業時間:
星期一至日 12:00-23:00
#FoodieTWY藍田
#FoodieTWY香港
#hkig #hkfoodie #foodie #foodblogger #foodporn #foodlover #foodaholic #foodpics #foodstagram #instafood #topcitybiteshk #topcitybites #uhkfood #ufoodphoto #presslogicholiday #香港美食 #吃貨 #相機食先 #一路食一路post

用餐日期:2019年10月
2  感谢 foodietwy
2019年7月15日点评

很好吃,是令人会一直想念的味道!芥末的味道不会太呛,跟酱汁是完美组合。一试难忘,下次宵夜还想再来吃!

感谢 pakchigloria
2019年4月21日点评 通过移动设备发表

网上食评评价很高,坦白说有些失望,食物虽然干净但淡而无味,只是靠酱汁,辣椒酱及芥辣带出味道!
卤味有13款,可每串散叫,识食的一定点杂锦,可吃尽所有卤味。陈老板说招牌是生肠和柏叶,生肠洗得干净,肠皮烟韧冇内脏味;牛柏叶爽脆,配上黑麻油和秘制罗汉果豉油,拌匀后入口带甜甜果香,满足!而陈老板亦说若把卤味和黑麻油雪过夜,第2日再加入罗汉果豉油,会更好吃!

感谢 AikyLee
2019年1月17日点评

在消闲杂志上看见此店如何受欢迎,终有一次好奇去试,点了火鸡肾和牛柏叶。老实说,我觉得没有什么特别,性价比不高。

感谢 318carmeny

查看过元朗鬼巴士 (顺发大厦)的旅行者还看了

中国香港

去过元朗鬼巴士 (顺发大厦)吗? 请分享你的经验!