“我最喜爱的港式汉堡💕”

时新汉堡包 (红磡)
在线下单
香港排名第2,423 (共13,928家美食)

味道不变的 时新汉堡

时新汉堡
红磡黄埔天地家居庭(第12期)地下G22-23号舖

感谢 foodie_anniechan

2019年7月26日点评 通过移动设备发表

今日放假,突然好想食汉堡包,于是就出咗红磡食时新,时新自从分家后都无帮衬过,虽则以前都唔系特别钟意食,不过见闷就去远少少食,反正有全月通 今次就嗌咗单层汉堡包加芝士同蛋,一份薯条同红豆冰,全部要单点所以都几贵,盛惠$72 未讲味道之前,净系讲一样一定要闹嘅无脑设计,就系红豆冰用幼饮管,见到都打咗个突。其实个汉堡包系好食嘅,呢间系用返以前旧铺只酱,所以食落味道同以往差不多。 至于薯条,真系唔掂,盐嘅分布唔够平均,同埋食落就知唔系新鲜炸起,热又唔热,系有少少暖,真系不知所谓。红豆冰除咗支饮管,都正正常常。 座位方面就一定舒服过旧铺,旧铺又残又油又污糟。整体嚟讲,真系食mos burger仲好食!

感谢 ronkel615
2019年7月7日点评

时新的手打手牛肉汉堡系好出名,但唔系真系特别好食。
牛肉好乾,冇牛肉味,感觉上拿左好耐,肉质好松。
系回忆,但唔系必食。

感谢 sumgirl0822
2019年6月19日点评 通过移动设备发表

时新汉堡包是不少香港人的集体回忆,今日再次光顾,时新快餐店已经转了新地址了。

餐厅的招牌是红黑间条,非常有旧香港的复古味道。

餐厅装潢简朴,有出餐位,付款取食物自行找座位。

这里可以吃到港式汉堡包、炸薯条、鸡髀等,还可以点二人餐、儿童餐和亲子餐呢!

⭐️鲜炸洋葱圈$28
洋葱新鲜多汁爽脆,外层厚厚的面衣非常松脆,忍不住一口接着一口吃,太邪恶!

⭐️炸鸡髀$27
鸡髀皮脆肉嫩,鸡汁锁在鸡肉里面,咬下去非常嫩滑呢!

⭐️双层汉堡包配芝士蛋$35
来这里必吃招牌汉堡包,最欣赏是里面的汉堡,肉厚多汁,不干柴,吃起来能吃到汉堡的质感,肉味够突出。加上厚厚的蛋和时新特有的酱汁,非常滋味!

⭐️忌廉磨菇鸡粒煎蛋饭$43
分量非常多!味道绝对不颓,鸡肉很嫩,配上蔬菜粒有饱腹感!

⭐️忌廉粟米蘑菇汤
奉送蘑菇汤,配饭吃不错。

感谢 yoyo454
2019年6月10日点评 通过移动设备发表

见到有间快餐店贴住用新鲜牛肉做汉堡,为食到死,就同佢入咗去快食个early dinner。
眼阔肚窄,我哋两个一见到呢啲童年回忆,就猛咁叫,叫到一枱都系。
周围都系旧式嘅味道,但就有类似M记嘅萤幕显示叫号,唔使迫住晒喺水吧。
生果沙律 $12 - 好明显唔系整定果种,呢个沙律啲酱系黐住晒啲生果冇水汪汪嘅,唔错。
期间限定套餐 $69 - 炸鸡肶好香无肥膏,d肉醃得唔会过咸;最正系个汉堡,食落去有肉汁、洋葱味,个酱好特别,未食过呢种味,咁多样嘢最好味。
鸡全翼 炸/卤水 $25 - 炸鸡翼味道同炸鸡肶差唔多。卤水鸡翼都几好,点讲呢?Um....唔系咸到苦种卤水,好味嘅。
热咖啡朱古力 $18 - 个人来讲,佢有茶餐厅热朱古力嘅味,佢唔系咖啡,质素好过同平过出边啲Cafe。

感谢 HKFoodieBaby

去过时新汉堡包 (红磡)吗? 请分享你的经验!