“猪鞍有点干”
蠔站 (青衣)的点评

蠔站 (青衣)
在线下单
香港排名第5,129 (共13,928家美食)

一直很想来试这间餐厅,今日只得我和老公,就和他来试试。叫了个猪鞍午餐,可是一等再等,原来漏了单。猪鞍很厚,不过就有点干。

感谢 JoyceW2056

2019年9月13日点评 通过移动设备发表

10蚊鸡可以食到咩?
今时今日10蚊喺麦记都买唔到一个包
但竟然可以食到一只空运新鲜生蠔
见唔平咁抵,一于同朋友嚟试下伏唔伏
我地好豪咁叫左两打
嚟到既时候真系好澎湃
估唔到几有惊喜 味道唔错
今次既select oyster系法国蠔
蠔唔算好大只 无腥味 反而仲几重海水味
朋友话就咁食唔落酱仲鲜味
白酒配生蠔 最佳配搭
真心唔错,我会再嚟食㗎
蠔站
荃湾杨屋道1号荃新天地一期上层地下UG41号舖

感谢 foodie_anniechan
2019年6月4日点评 通过移动设备发表

午餐和晚餐的份量及配菜也是一样,所以,午餐来,是十分抵食。
加拿大猪肉眼扒配日式拌饭配餐汤,还有饮品。

感谢 PiggyC9
2019年4月4日点评 通过移动设备发表

与友人想食蠔 就揾下边度生蠔抵食啦 发现蠔站大角咀分店做紧正价7折 好吸引 就决定当晚去食 点知full booking sad 所以唯有再拣日再战啦
店舖一眼睇晒 得几十位 都有一两张大枱位置 所以要食记住book 定安全啲

一坐低店员就推荐 是日精选蠔$10/只《南非蠔》咁就先黎半打试试佢啦个样已经系好肥美 海水味唔重 食落鲜甜 食完仲有回甘既味道 唔错 $10只都有咁既质素 要即刻encore黎多一打其实想再食多啲 但都想试下其他野 所以留待下次再食吧

《法式煎鹅肝》卖相唔错 分成两旧 大啖啲都可以一啖一旧 方便食用 入口稍微融化 煎香味较浓 可惜以$158黎讲 性价比低

饮品方面《白桃&荔枝乳酸梳打》正常味道 甜度适中 两者比较下 荔枝味较佳

《炭烧澳洲羊架》切成4旧 旧旧都算厚 啖啖肉 仲有4种调味 盐 烧汁 黄芥辣 甜酸酱? 当中羊架点盐更能将羊味更出 更好吃 仲有啲烧瓜薯仔做配菜

18只$10生蠔 再加正价7折后 $600/2位 不过不失 下次会再黎主攻生蠔 谂起都想再食

感谢 minions118
2019年4月3日点评 通过移动设备发表

新开的餐厅:这里午餐有六款,包餐汤及饮品。
亦可以加$ 要甜品、啤酒等!
选了美国黑毛猪架,摆盘精美、高质素!

感谢 PiggyC9

去过蠔站 (青衣)吗? 请分享你的经验!