“IGable的Crazy Chocolate”
sensory ZERO的点评

sensory ZERO
提供送餐服务
香港排名第113 (共744家咖啡和茶)
周围地区: 尖沙咀
周围地区: 尖沙咀
2021年1月7日点评

未够时间食饭又行到有d累,去左马哥孛罗香港酒店间【Sensory Zero】饮杯野,唔少身边人都有介绍佢地既Crazy Chocolate,所以叫左杯试下。今次只系叫左饮品,下次会想试下食物质素。

《Crazy Chocolate 痴_线朱古力 $50》
卖相系好靓,用上法国朱古力品牌Valrhona Chocolate,原本见到咁多款朱古力,以为会好漏,点知系偏浓带苦味,有d惊喜。不过口感有少少偏稀,而且饮到后段比较淡口,无想象中既咁好味。

《First Kiss 初吻 $45》
呢个名令我点餐既时候有d尴尬lol 咖啡上面铺满微脆的焦糖,甜甜地唔系好漏种,就好似初吻一样,清涩而甜蜜。

感谢 eatwithbabe

2020年12月5日点评 通过移动设备发表

▸ 澳洲m5+和牛肩肉温泉蛋饭
▸ 痴_线朱古力

呢杯”痴_线朱古力”真系好饮到痴线面头铺满朱古力碎 (黑朱古力,牛奶朱古力,白朱古力) 搅匀黎饮,不单止唔会好甜,香浓得黎仲有黑朱古力嘅微苦,仲饮到半溶嘅朱古力饮完已好想encore多杯 另外,和牛肩肉好嫩同无筋,加埋温泉蛋捞饭,很不错,如果酱汁再多番少少就更好

感谢 ahkityan
2020年11月19日点评 通过移动设备发表

连锁西餐厅位于尖沙咀海港城的分店。餐厅价钱属于中高档次,环境舒适。点了一个素全日早餐,要百多元,有秋葵及烤椰菜花、茄汁豆、炒蛋及一块小多士,分量很大,味道不错,虽然价钱略贵了一点,但因为它是良心店,所以钱使得很安乐。

感谢 TysonCat2018
2020年10月28日点评 通过移动设备发表

星期六下午两点半到都要等3张枱,十分受欢迎!

有饭有菜有汤又有嘢饮假日套餐,呢个名好长不过一睇就知个餐包咩,哈哈。套餐包迷你丼,迷你汤,迷你藜麦沙律及价值$40 的热饮各一,岩晒每样都想试下嘅朋友!

心大心细系「我坚唔_系韩牛·韩国植物牛迷你丼」同「蒲烧双层鳗鱼迷你丼」之间做选择,而且问埋店员姐姐应该拣边个好…… 前者系可以想像到嘅味道,而后者则为韩国新推出。少食素嘅我最后拣左新牛肉,口感似豆干几得意,又有蛋白质同低脂肪,健康之选!

餐饮嘅目标好清晰!痴_线朱古力 !正价55 蚊,跟餐只需加15 蚊,冇唔饮嘅原因!痴_线!分别用左 白,牛奶 同黑朱古力碎舖满整个杯面,捞埋香浓既热朱古力系底,味道劲浓又唔好甜,推荐俾钟意朱古力既朋友!

炸墨鱼嘴即点即炸,送上枱时入面热辣辣,炸得好香脆,本身已令人停唔到口,点啲蛋黄沙律酱有锦上添花之用 !

感谢 Mollyfa520
2020年9月17日点评 通过移动设备发表

上次食唔到澳洲M5+和牛肩肉温泉蛋饭,今次可以试到!

不得不赞这里的丼饭米质素非常高,因为店主是香港唯一驻港《米・食味鉴定士》,秉承著「感味宫匠,香港鉴制」,每年在日本选来一造米─2019年用来自日本岩手县的「一见钟情」米,煮食前一至两天才在地「精米」,所以新鲜程度可想而知。

日式芝麻手羽先

感谢 leannewong

去过sensory ZERO吗? 请分享你的经验!