香港
搜索

“港式鸡蛋仔”
摩豆的点评

摩豆
香港排名第274 (共638家甜点)
2019年8月25日点评 通过移动设备发表

在这里买了一个港式鸡蛋仔,选了芝士口味,鸡蛋仔很香脆,味道不错。但制冰机坏了,饮了一杯不涷的益力多绿茶,十分难饮。

感谢 BarbaraCheng

2019年7月16日点评

在旺中二楼的小店,扶手电梯要上两层。不少人排队,要等等。美女店长虽然很忙,但还是一脸亲切微笑,让人觉很舒服。鸡蛋仔做到外脆内软,蜂蜜流心也很清甜,吃完嘴内有小小“寡” 。

感谢 tkdapple
2019年7月10日点评

第一次食有流心馅嘅鸡蛋仔, 原来口感很有"脆"架, 呢间做到外脆内软, 店员亦会体贴地介绍啱你嘅口味, 极度推荐食过同无食过鸡蛋仔嘅人都要去试!

感谢 RESBEAR
2019年4月30日点评 通过移动设备发表

朱古力鸡蛋仔 之前有friend食过呢一间嘅鸡蛋仔 仲话几好味 今日见得闲冇嘢做我一于买来试吓 21蚊一个朱古力鸡蛋仔 讲真价钱唔算平 如果好食都冇问题嘅 但系食完唔会再买囉 唔知系咪整完吹风得唔够耐 因为平时我见啲人整鸡蛋仔都会摆上铁网吹一阵风先至入袋 可能系想令到鸡蛋仔个皮脆口啲 点知呢个$21嘅鸡蛋仔一啲都唔趣 唔脆呀 好腍 不过里面有朱古力粒 所以食到啲蛋味同埋朱古力味 好彩有朱古力粒 如果唔系 咁腍嘅鸡蛋仔真系唔知自己食紧乜 个friend仲话呢间几好食 我真系谂唔明有咩咁好食 定系今次我真系黑仔撞正唔好食嘅一次 下次睇吓有冇机会再买多次食啦 但系今次第一次食嘅印象就唔系咁好啦

感谢 Gary_ChanChan
2018年10月9日点评 通过移动设备发表

点了个流心蜂蜜鸡蛋仔,二十三元。等了大概十分钟左右,鸡蛋仔一拿上手是软爬爬的,看上比较似蛋糕,并没有鸡蛋仔结实的外形。入面的流心就是有粒蜂蜜味道的爆珠。如果想吃真正鸡蛋仔口味,都是点原味比较好。

感谢 Lasorom

去过摩豆吗? 请分享你的经验!