“味道一般般的泰菜”

泰巷 (新港城中心)
2021年2月7日点评 通过移动设备发表

中午经过这个商场,心血来潮想食泰菜,于是就试吓呢间餐厅。哗,餐厅门口都几多人排队等位!

小食:

蓝蝶花薄荷梳打
鲜柠檬柚子蜜

感谢 leannewong

2020年9月29日点评 通过移动设备发表

生于沙漠,食于沙漠 继续系沙漠下揾野食,继续分享沙漠下既点滴,继续发挥穷人贴地平民饮食 今日口淡淡,想食点浓味得黎又系湿口既食物,系市中心行左几圈,见到泰巷有外卖自取9折,所以就去睇下有咩好野食

见到优惠餐牌有泰式香茅骨船河,连埋饮品都系四十几蚊,价钱都算合理 所以就叫个外卖返去食下,我心态尽量都系居家抗疫,可以选择都系返屋企食最安心 泰式香茅骨船河($42) + 泰式冻柠檬茶($3)

为左安心都系外卖自取返屋企慢慢叹啦,由落单到取外卖都系10—15分钟左右,然后就急急脚返屋企食 打开见到香茅骨(即猪排)份量都可以,同埋都热辣辣,唔似摆左好耐冻冰冰咁 最抵赞系铺头将河粉同汤分开装,而且汤仲系保持热辣辣 终于要开动试食喇,汤底虽然颜色好深色,但食落去又唔觉得好浓味,感觉有点淡,我就将铺头提供既鱼露同泰式辣椒粉加埋落汤一齐食,即刻好味好多。 河粉方面就比较少而且比较碎,不过河粉配料有豆卜,通菜,白萝卜,食落无咁寡,有加分 再试猪排,食落去唔系好觉有香茅味,而且炸到到好干身,一般般啦 泰式冻柠檬茶饮落唔错,泰式冻柠檬茶中既青柠味中和返浓味既船河,系好好配搭 食物味道同质素中规中举啦,但整体黎讲对得住呢个价钱既,可以继续帮衬

感谢 fatjj
2019年4月26日点评

平日晚上不用等位, 餐厅多位, 算舒适, 服务人员态度良好. 这次叫了泰王孖兄弟, 有无骨海南鸡及风味猪手, 两样都啖啖肉, 肉质林, 不太油腻, 味道很好. 另外也点了盐焗乌头, 味道就一般, 鱼不太入味. 唐生菜比较细碟. 价钱适中, 不太贵.

感谢 Navigator50689767248

完全唔觉佢好油腻
值得推荐

感谢 auyerd
2018年10月2日点评 通过移动设备发表

连续2次去,品质都仍然较同区好,感觉良好。
唯一是冻的奶茶/咖啡不能走甜。煎蛋过煮。
其他都很好。香茅猪扒好香,腍,而且应该系煎完先放喺通粉度。

感谢 CLOVERSIR

查看过泰巷 (新港城中心)的旅行者还看了

去过泰巷 (新港城中心)吗? 请分享你的经验!