“✨休闲好地方💛”
草民的点评

草民
周围地区: 尖沙咀
周围地区: 尖沙咀
2021年2月28日点评 通过移动设备发表

⭐️环境:

Cafe 向来系同朋友聚会好去处~ 所以今次就拣左呢间~ 入到去座位都几full下(*゚∀゚*)

⭐️食物:

✔️明太子鲜虾扁意大利粉@$116
本身对明太子都几高期望下~ 但
一食落口, 净系食到咸味, 虽然都食到淡淡既明太子味, 但咸味就盖过左明太子味(*゚▽゚*)
份量泥讲只系岩岩好一个

✔️ 香草烤焗低温慢煮香草春鸡@$146
烧春鸡泥到既时候唔太够热, 鸡硬到适中可再嫩口啲同加强酱料既味

✔️ 白酒煮清口 @68
青口配生菜几特别, 但白酒既味道唔够强烈, 似忌廉汁多啲

✔️ 和茗 ( 矢车菊, 玫瑰花瓣, 金盏菊, 水蜜桃, 黄杏香气)@$42
Mix埋一齐既味道几清新~

✔️西柚伯爵茶@$45
呢个组合几特别, 茶底散发出阵阵西柚香味~
(〃ω〃)

✔️爆脆草地滚球 (绿茶金宝, 朱古力脆米, 甜酒啫喱, movenpick芝士蛋糕雪糕) @$88
成个餐最爱系呢个! 一来系朋友帮小妹我庆祝生日, 另外系呢个甜品玩得又饭食得!! 入面既焦糖雪糕捞埋朱古力脆米几正! 不过面既朱古力皮就稍甜左少少~

⭐️整体泥讲, cafe 性价比唔算高, 每个主食都等左比较耐, 但胜在环境比较舒适, 同朋友倾计聚会就唔错~~

感谢 Catherineee_tsang

2021年1月15日点评 通过移动设备发表

前日帮朋友庆祝生日 简左有草地榻榻米嘅cafe
店舖除左环境舒服亁净 阳光充足 食物质素also able!!
明太子鲜虾扁意大利面($78)
忌廉酱汁creamy得嚟唔会腻
明太子味道咸咸地 为意粉增加调味
鲜虾份量足够 如果爽口啲就更加好
黑豚火腿杂菜沙律($55)
火腿咸香鲜味突出
配沙律两者味道平衡得几好
香脆酥炸鱿鱼圈($60)
鱿鱼圈份量比想像中多~
最出色系个蛋黄酱 甜甜地口感浓郁
配味道淡淡嘅鱿鱼圈刚刚好
个人认为外层粉浆可以厚番少少

柚子拿破仑($62)
卖相好靓伴碟嘅橙味果亁都食得
三层酥皮香脆 大家一定要试下!
柚子吉士酱好清新 甜度适中

感谢 cc90sgirlfoodie
2020年2月9日点评

一间对食物和环境设计有诚意的餐厅。
选了牛柳配饭,加入杂壳,美味又健康。饮品有无糖的冰茶或热茶。 而且,店内选用环保可分解的甘蔗纤维饮管

感谢 KitmanW4
2019年9月28日点评

跟朋友夜晚去食,cafe不大,食物还好,卖相比味道出色。

店舖角落有布置特别的座位,港女喜欢的风格,可以打卡。

价钱可以接受,每人大约二百元埋单,已包甜品。

感谢 Endgame1989
2019年3月27日点评 通过移动设备发表

位於尖沙咀既特色小店,主打健康美食!
餐牌雖選擇不多但見每一款的食材都是不差的!而且也很美味,性價比高!
推介: 白酒煮青口,蕉糖雞翼,心太軟

用餐日期:2019年3月
感谢 Bobolace

查看过草民的旅行者还看了

去过草民吗? 请分享你的经验!