“良心咖啡室”

Coffee Art (东广场)
香港排名第2,722 (共15,289家美食)
2020年3月28日点评 通过移动设备发表

位于观塘东广场的咖啡室。试了黑毛猪扒意大利包配陈醋沙律,只需数十元。意大利包很松软,只是猪扒有点肥,配上柚子蜜,很化算。

感谢 TysonCat2018

2020年3月17日点评 通过移动设备发表

虽然系Cafe,但食夜晚所以就冇嗌Coffee嗌
呢到装修好好~简约风~原木带点灰

晚餐可以喺Dinner Menu同All Day Menu拣~
Dinner Menu就有埋头盘,同埋优惠价加小食~

我地喺All Day Menu拣咗两个Set~

烟三文鱼蕃茄忌廉汁意大利粉 $78
好多烟三文鱼铺喺面头~斋食意粉都有三文鱼味
跟餐有热茉莉绿茶

温泉蛋.日本黑豚肉酱意大利粉 $88
肉酱份量好多~

两碟意粉都有口感,每条都食得出佢嘅调味~
两碟同样系蕃茄作主要味道,所以好开胃

跟餐-樽装青苹果汁 (+$10)

焦糖鸡翼 $20/3pcs
呢个好好食~鸡翼皮焗到脆脆地~
每啖都有焦糖味但又唔会死甜

感谢 sfjzayn
2020年1月2日点评

夜晚选择set dinner都几抵食,人均$80-$100,包埋前菜、主菜同一杯茶,特色咖啡额外加钱☕。

两位友人分别叫咗南瓜汤、杂菌黑松露意粉、香辣肠蕃茄意粉,意粉烟un弹牙,好有咬口,黑松露酱香浓得黎好creamy。另一款蕃茄意粉啲车厘茄亦好甜,配埋份量超足嘅香辣肠,绝对够饱。

不得不提一定要食佢哋嘅All Day Breakfast,唔好以为乜都包罗万有质素就会普普通通,每样都食得出心机所在。

首先蒜蓉包烘得香口脆身,蘑菇同炒蛋好够味,唔似出边啲蘑菇好多时好似白烚咁,最值得一赞系个Salmon Tartare上面三文鱼,下面薯仔沙律,淡淡鱼香,最适合配埋牛油果一齐食,旁边嘅沙律酱亦沾满柚子汁,实在无可挑剔。

感谢 eatwithbabe
2019年12月29日点评 通过移动设备发表

位于观塘东广场地下的咖啡室,经常大排长龙。餐厅供应全日早餐、各式意粉及饭。推介全日早餐,可选择绿茶多士,水准不错。

感谢 TysonCat2018
2019年11月26日点评 通过移动设备发表

行山前去黄店食番个丰富嘅早餐
▫️Deluxe all day breakfast $98
份量超多呀,食到饱饱去行山,材料有烟三文鱼他他、牛奶滑蛋、牛油果、猪肉仔、炒杂菇同法包,味道正常,最中意食烟三文鱼他他,口感清新,其他食物都好新鲜
▫️Egg Benedict $78
两大片牛油法包配上水波蛋,牛油果同烟三文鱼,如果蛋再流心啲再好,不过味道都唔错~
▫️Salt chocolate
朱古力多左份咸香,几特别架
___________________________________
#Coffee Art
地址:将军澳贸业路8号新都城中心1期地下G95号舖

感谢 nanapuishan

去过Coffee Art (东广场)吗? 请分享你的经验!