“mamaday very good”
嘛嘛地的点评

嘛嘛地
香港排名第34 (共15,289家美食)
周围地区: 湾仔/铜锣湾
周围地区: 湾仔/铜锣湾
2020年4月1日点评

<啖啖蟹肉...你就想~青咖喱比萨$106>
青咖喱Pizza非常之有惊喜
平时好少食pizza因为惊太肥腻,但系呢个Pizza个底超薄超脆,好似脆饼咁,正
蟹肉嘅份量非常之多配上薯蓉,外加一大堆芝士,邪恶到爆
<朱古力香蕉cheesecake +$28>
呢个芝士蛋糕嘅质感似mousse cake 多啲,林身少少,香蕉味劲香朱古力味唔算重
<黄金阿婆块皮+$28>
嘢饮同样有惊喜跟餐可以减$20,味道好清新有淡淡嘅青苹果味

感谢 FattyBrownBrown

2020年3月31日点评 通过移动设备发表

依间餐厅对我黎讲简直系饮食达人嘅圣地, openrice长期稳居第一位。由一踏入楼梯至入到餐厅都精心铺置过,充满玩味。店内用乌丝灯作装饰,播著流行英文歌作背景音乐,坐住都觉得好relax~
首先当然要order依到招牌菜式- 蒲烧鳗鱼蛋包饭,大大条鳗鱼放在滑蛋包饭面卖相已经好吸引!蛋好滑,入口即溶,跟饭一流, 酱汁啱啱好,唔会过甜或者过咸,绝对系必食之选!
蟹肉意大利扁面,真系好多蟹肉,食到就算碟意粉食完只碟都仲有好多蟹肉。绝对系真材实料!

芝士粉鸡翼好surprise ,初头闻落 去有点太酥,但点知食落只有芝士ge香味,鸡翼外脆内软,外表松脆皮,加上内层肉汁丰厚的嫩滑鸡肉,真系整得好味过好多炸鸡。确实令我甘拜下风。

最后甜品order左紫薯窝夫~闻落已经有好香既紫薯味,加上窝夫烘到外脆内软,暖暖waffle 配上软绵绵嘅香浓豆腐味雪糕 ,双重享受。十分推荐 !爱甜品人士必试!

感谢 foodiecatcat
2020年3月30日点评 通过移动设备发表

铜锣湾Mamaday非常厉害,长期居于各大食评网嘅磅首, 自己食过几次都觉得水准好高,间唔中都会再来。

今次又同屋企人来食个tea,必叫蟹肉意大利扁面 ,蟹味超浓郁,因为啖啖蟹肉落足料,扁面又够弹牙。

芝士粉鸡翼炸得香脆,非常美味嘅一道小食。肉食者沙律系沙律上面有几旧炸鸡,沙律菜夹杂有芒果,红桑子,粟米粒,蕃茄等配料,好丰富。

鳗鱼蛋包饭都系呢度嘅招牌,真系非常正,鸡蛋超滑溜,鳗鱼香,配有木鱼丝同紫菜丝,大人小朋友都钟意。

甜品一定要叫紫薯窝夫,脆卜卜,紫薯香滑,100分嘅甜品❤️❤️

感谢 foodiejacqueline
2020年3月27日点评 通过移动设备发表

Mamaday
+咖啡店
+楼上cafe
+装修有趣+ 设计感
+ 搞笑食物名 e.g 比上不足比下有余比萨/ 黑过墨汁墨鱼意大利面/ 黑到痺墨汁虾籽面

唔好抱咁大期望鳗鱼蛋包饭 $128
大大条鳗鱼
肥美厚肉
炒蛋超滑

铜锣湾霎西街28号必发大厦1楼

1/F, Perfect Commercial Building, 28 Sharp Street West, Causeway Bay

星期一至四
12:00 - 22:00

星期五至六
12:00 - 22:30

星期日
12:00 - 22:00

电话号码

喜欢我的文章,可以关注我及赞好以作鼓励

感谢 teatea0901
2020年3月26日点评 通过移动设备发表

Green Curry Pizza
原来都几特别,青咖哩原来都几好味.而且我钟意薄pizza,唔钟意咁厚身,所以呢款我几钟意.

Slow Cook Chicken Mentaiko Udon
如果系明太子迷一定要试呢个乌冬,佢仲配埋炸鸡嫁,不过系佢冷食,不过冷食更好味.

另外+$18要咗set薯条,都几大份,唔算特别,但系加茄汁热食都几好味.
最后我地仲要咗紫薯waffle,配埋豆腐味醒糕,口感都几特别.但温馨提示,如果要食waffle,最好早少少叫,唔好太迟叫嚟食,因为佢要D时间上的.要衬热食啊,

饮品同朋友都拣咗热红茶,推介一下先,真系唔错嫁.

感谢 entryfood2

去过嘛嘛地吗? 请分享你的经验!