“充满特色的Cafe🎐”
嘛嘛地的点评

嘛嘛地
香港排名第57 (共15,693家美食)
周围地区: 湾仔/铜锣湾
周围地区: 湾仔/铜锣湾
2021年1月23日点评 通过移动设备发表

充满特色的Cafe

Mamaday的装潢十分有风格,店内充满不少打卡位
餐单设计十分有玩味及创意,打卡满分

蜜糖芥末鸡翼

世界级炸鸡翼!(必点)
蜜糖既甜,芥末既惹味,加上炸得香脆既外皮,毫无疑问会令你回味无穷,一只接一只食,好味到停唔到口呀!

点解个个都叫软壳蟹比萨架?

两个人share刚刚好
原只软壳蟹炸得松脆,一口咬下超juicy
薄饼皮薄馅正,配搭芝士及千岛酱,滋味无穷

手工草莓梳打

自家制的草莓酱加上梳打水,酸酸甜甜十分解腻

感谢 SawakiChan

2021年1月14日点评 通过移动设备发表

之前已经去过佢哋喺油麻地同尖沙咀嘅分店,今次再嚟到铜锣湾同朋友一齐食午餐,我哋系平日时段嚟同样爆场,环境装修非常玩味,今次就叫咗几款小食同饮品嚟试吓
炸鱿鱼圈 $68
份量非常充足,真材实料真系有鱿鱼㗎,炸粉唔会话太厚好香脆,配埋沙律酱一齐食啱啱好
辣味芝麻鸡翼 $68
鸡翼系原只鸡翼,有四只味选择,之前试过佢哋蜜糖芥茉唔错,辣味果然都系够香口
士多啤梨果酱梳打
好钟意佢哋嘅摆盘,梳打同果酱本身系分开装大家可以自己整埋一齐,有少少DIY嘅感觉,味道不会太甜
热cappuccino
味道正常,今次应该系有一个海马拉花但系上枱嘅时候就有少少散左,呢只杯都几有特色

感谢 Yyn L
2021年1月7日点评 通过移动设备发表

今日带咗朋友去佢未去过玩味十足嘅 Mamaday 试下
记住,期望愈大,失望愈大•••鸡翼(蜜糖芥末)蜜糖芥末酱食到香甜蜜糖味芥末味颇重带微辣鸡翼脆卜卜,好香口
可能会失望温泉蛋明太子意大利扁面明太子酱汁浓郁微辣捞埋温泉蛋蛋汁,加埋蟹柳、木鱼同菇菌都几丰富
焦糖脆脆窝夫先将窝夫切成小块然后搽上炼奶再加上少量焦糖脆脆最后加埋海盐雪糕中和一下甜度☺️窝夫外脆内软,蛋香味好浓口感同味道多重层次

感谢 0907kinki
2021年1月5日点评 通过移动设备发表

呢日同朋友去铜锣湾到行街,我地揾左一间望落约得意既餐厅去食lunch,谂住去chill住叹美食!打开餐牌,见到佢啲野食名全部都好盏鬼,感觉好特别。首先,我地点左个肉食者沙律,呢个沙律好丰富,除左基本既蔬菜之外,入面仲有新鲜既蓝莓同埋红莓,仲有惹味既炸鸡,劲吸引!主食方面,我地点左有蟹Go又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁面。个名好长扁面好creamy,食落去又浓香既蟹肉味,好吸引!饮品方面,点左呢个75%既chocolate latte,好浓厚,正!

感谢 gcyy204
2021年1月5日点评

已经系我人生第四次食完再返黎「Mamaday」,
可能你会问,你唔会厌咖咩?但我好肯定
答你,食好野乜你会厌咖咩?事实打卡
Cafe黎讲佢的确唔算贵,而且绝对对得住
价钱,呢d咪赢哂一班消费者既心,
自然咪得到好似我呢d死忠囉!
C a r b o h y d r a t e -
▪ Crab Crab Crab · Meet Crab Butter ·
Fettuccine - $128
▫ 我好欣赏佢地呢份自我,「有蟹GO·
又有蟹肉的·蟹蟹蟹·意大利扁面」呢句真呀,
呢个时势有得你食就食啦,仲咁多嗲。
不过最欣赏当然系个意大利扁面啦,配搭
蟹膏、蟹肉、酱汁成个卖相好靓仔,
食落面条松软唔干身,相当满足。
R i c e -
▪ Mamaday Unagi Omurice - $124
▫ 一份好有人气大热既「唔好抱咁大期望·
蒲烧鳗鱼·蛋包饭」真系为之一振呀,
半条鳗鱼加上嫩滑无比既炒蛋够哂滋味;
每一啖饭粒都充斥住辣劲,成个配搭
清新又开胃,水准唔错。
M a m a d a y
铜锣湾霎西街28号必发大厦1楼

感谢 lankiman6330

查看过嘛嘛地的旅行者还看了

中国香港

去过嘛嘛地吗? 请分享你的经验!