香港
发布
收件箱
搜索

“有水准的餐厅”

Mini Friday (银城广场)
香港排名第1,188 (共13,964家美食)
周围地区: 旺角
周围地区: 旺角

食物质素唔错,可惜选择唔多,但价钱都唔太贵, 环境不错,适合好友聚会, 服务好,地点好,邻近旺角地铁站。

感谢 MTTIN

2019年9月11日点评 通过移动设备发表

今日来这间满满客人的西餐厅。环境是9楼全层,地方好宽敞好有型的设计、浪漫的气氛!
点了一个自选意粉及一个扒类晚餐,包了沙律、餐汤及餐饮,更可加$1点甜品,好吸引!
自选意粉可选不同酱汁、一款配菜及意粉种类,更可加$点海鲜好自由的选择! 点了香草龙虾烟鸭胸扁意粉,香草味浓郁,扁意粉是传统式比较硬身有咬口的,烟鸭胸咸香唔会太肥,龙虾是半只份量好爽口入味;
另外,点了BBQ猪肋骨,酱汁香甜,猪肋骨肉软野味,配合黑松露薯蓉及茄汁茄子,好味道!

感谢 pangpangeat
2019年8月27日点评

听闻Mini Friday除左系观塘有分店外,
原来旺角都有一间楼上铺,上到去门口
已经见到人龙排队等入座,心谂哇!
系咪咁坚呀!?餐厅占地真系好大,
座位自然够宽敞,环境都开扬d啦!
价钱算几亲民,但惊喜系食物水准唔错,
性价比高!食得过!
芒果黑松露鲜虾沙律 - $88
卖相真系够哂特别呀!以水滴形既冰艺技术
将沙律重重包住,外形够杀食之余,仲可以将沙律
保持新鲜,用料亦都好丰富wor,芒果肉啖啖鲜甜
配埋黑松露既大虾,酸酸甜甜,醒胃又好味!
鲜蟹浓汤 - $68
有虾就一定要有埋蟹,用浓汤配蟹埋肉
一齐熬制,份外惹味,口感丰富,每啖都系精华!
皇牌威灵顿牛柳 - $288
讲到功夫菜,就一定要点威灵顿牛柳啦!
系出面餐厅一般价钱都唔平,但呢到可以叫抵玩,
首先黎到已经闻到好香牛油酥皮味,
切开一半睇到牛扒同酥皮之间夹住一层布满
黑椒既鲜菇,加强层次感,牛扒质感嫩滑易切,
仲有阵好浓郁既肉香!
系黎呢间餐厅必点既菜式。

感谢 lankiman6330
2019年8月23日点评

第 n 次来,平日夜晚唔爆,同了朋友食完坐多阵、倾下偈都得。

服务殷勤,又起码有5个侍应服务过我哋。

食物一般都好好,朋友的觉得 ok;只系觉得水牛城鸡翼好唔传统,酸同辣唔太 balance。

感谢 AnthonyLaw
2019年7月30日点评 通过移动设备发表

|| 开心星期五 ||

前排系网上面见到呢间餐厅做紧优惠,身分证有个五字既话会有折扣,但原来只系晏昼先有既,我地无睇清楚之下夜晚走去食就无啦不过话晒一场黎到,加上见到餐厅连闲日都几乎全满,似乎有质素保证,我地都系照食入座后见到有盘免费既小食系台面,系类似炸云吞既皮同粟米片之间既物体,配埋个酸酸地既千岛酱,可以食住睇餐牌☺️
▪️ 香烤宝云酥羊架 配 红酒汁(7.5/10)238 (Dinner Set)
懒得谂叫食咩又系点咩都齐既套餐首先有田园沙律,仲加左爆珠同埋黑醋,而是日餐汤系杂菜汤主菜既羊架几有惊喜,面头铺上面包糠,入口脆身,七成熟啱啱好,切落去松软保持到肉汁,唔会话羶之余仲有少少油脂香,本身既调味加上红酒汁几香口配菜既黑松露薯蓉未算好滑,不过黑松露味颇为香浓,仲有蕃茄、翠玉瓜等等,精选是日甜品系纽约芝士饼,会系比较软身既慕丝质地,同埋包杯咖啡或茶
▪️ 香煎鹦鹉鱼柳 配 蛏子忌廉烧汁(6.5/10)208 (Dinner Set)
另一个餐相比之下逊色一点,感觉上鱼柳系过左火位熟左啲,口感偏向实身唔够嫩滑,蛏子亦都有少少硬身
整体评分(7/10)

Mini Friday (旺角)
地址:旺角西洋菜南街2号银城广场9楼
营业时间:
星期一至日 12:00-16:00;18:00-00:00
#FoodieTWY旺角
#FoodieTWY香港
#hkig #hkfoodie #foodie #foodblogger #foodporn #foodlover #foodaholic #foodpics #foodstagram #instafood #topcitybiteshk #topcitybites #uhkfood #ufoodphoto #presslogicholiday #香港美食 #吃货 #相机食先 #一路食一路post

感谢 foodietwy

查看过Mini Friday (银城广场)的旅行者还看了

去过Mini Friday (银城广场)吗? 请分享你的经验!