老公话见到呢一间LOST STARS LIVEHOUSE BAR & EATERY,系10大推介榜,一早同我预约咗庆祝生日!
一去到喺餐厅门口就知道呢度超高级,好有情调,气氛浪漫。餐厅入面灯光比较昏暗,每张枱上面都会放住一小个烛光,好romantic。场上播放住音乐,唯一好可惜嘅系见到有啲band show器材, 但系原来疫情期间暂时暂停咗live band show...如果有埋live band,气氛一定更加好。
烟三文鲜凯撒沙律
而家习惯去到餐厅第一件事嗌既就系沙律,冇谂过原来咁大碟,连烟三文鱼都好多。
Lost Stars 精选小食拼盘
见佢个小食拼盘有4样唔同嘅小食,手工白啤酒浆炸牛油果条,自家制金民毕芝士球,自家制蟹饼,单骨棒棒鸡。4样听落都好特别,所以我哋都叫咗一个嚟试吓。冇谂过份量又系咁多,每样都有3,4旧。
手工白啤酒浆炸牛油果条。唔系几食得出有白啤酒味,但系炸左嘅牛油果又几好食㖞,可能因为炸过,成条牛油果食都唔觉得好滞。
自家制金民毕芝士球,一口咬落去,口感丰富,最中意入面既芝士粒粒,啱晒我呢个芝士控
米兰烤龙虾手制宽条面伴12小时熬制赤米蟹膏龙虾汁(全只)
老公最钟意龙虾,呢个成只龙虾,龙虾肉超爽口弹牙,老公话宽条面如果可以再煮冧少少就perfect la。成个面龙虾汁先系精粹,经12小时熬制赤米蟹膏龙虾汁好鲜甜香浓。
我呢个牛控就当然都要叫个牛啦,威灵顿牛柳配法式伯那西酱佐意大利鲜香芹及甜醋初榨橄榄油,次次去街唔系食肉眼就系西冷,今次老公话我生日一于叫呢个威灵顿牛柳,呢个要预早预订嫁~~
第一次食,原来煮法咁特别。包围住牛柳上系一层薄薄的酥皮,酥皮烤得酥脆,裹面的牛柳呈粉红色,一CUT开就溢出肉汁,我几中意呢个生熟度,肉嫰。而且酥皮同牛柳仲夹左一层厚厚的酱料,食落似系黑松露酱,非常浓香惹味
Lost Stars Beer IPL手工啤酒
见好多人都叫佢地嘅手工啤酒,我地都试下,口感好顺滑,留于口腔有点点柑橘果香及花香调,果香比较重~ 值得一试