“不过不失,性价比不高”
Mimila的点评

Mimila
在线下单
香港排名第2,683 (共13,928家美食)
周围地区: 新界
周围地区: 新界
2019年9月4日点评 通过移动设备发表

手撕鸡海虾虾汤面 - 卖相一般,虾是已剥皮,但虾味不重。汤底都只是微微的虾味,不算浓郁及鲜味。面底是米粉混油面,双重口感 。

新加坡白胡椒肉骨茶 - 有排骨,猪手和豆卜。第一次食有猪手的肉骨茶,但没有很多肉,还是排骨比较入味。汤底的白胡椒味都算浓,但白饭 要另点。

这个价钱这个食物质素,性价比不是很高,没有什么惊喜。如果有套餐才会考虑再来

用餐日期:2019年8月
感谢 muisasa

2019年7月22日点评 通过移动设备发表

今晚表姐约咗我出嚟食饭,就试咗呢间。嗌咗份「喇撒鸡丝汤面配掺掺」,唔算辣,但系食喺身非常之开胃,又叫咗份「三虾捞面配肉骨」,有配清汤,虾非常有味,但系整体个面就一般般,但都非常有特色可以值得一试;仲嗌咗啲串烧,好耐冇食过咁好味嘅串烧,非常推荐;马来奶茶同暴龙奶茶都非常好饮!
最后,我哋嗌咗份猫山王榴连芝士蛋糕,老细知道我生日,仲好有心咁插咗只蜡烛,讲咗好多次happy birthday,非常暖心!
虽然餐厅冇提供帮人插电嘅服务,但知道我电话冇电嘅时候,帮我谂办法俾咗个尿袋我,非常好嘅服务!
如果5粒星系满分,我会俾到6粒星,因为味道好,价钱合理,服务态度好,环境好!

感谢 KwanyuChan
2019年6月8日点评 通过移动设备发表

餐厅:Mimila (沙田)
地址:沙田沙田正街18号新城市广场1期7楼704号舖

沙田新城市广场相信系好多人成日去嘅地方,沙田站一出就直达,非常方便,而且无论shopping定食野都岩,今次就去左沙城市广场1期7楼揾野食,7楼就好似美食广场咁,充满住唔同类型嘅餐厅,中式西式韩式日式等,任君选择

Mimila系一间马来西亚餐厅,星期六嘅中午1点几去到,坐满哂人,等左7分钟左右先有位入到去,出左camp好饿,所以都忍唔住即刻叫野食

喇沙汤配手撕鸡油面 $88
喇沙汤作为出名嘅娘惹菜,亦系新加坡同马来西亚嘅地道美食之一,又点可以错过呢?呢度嘅喇沙汤香浓入味,微辣之外虾味亦凸出,品尝汤式时亦试到少少椰奶香。随汤仲有手撕鸡、溏心蛋、鱼片、豆卜等,相当丰富,每一款配菜都好入味,吸尽汤底精华

马来虾汤配海虾、越南扎肉油面 $88
以虾头、虾壳、多种香料鲜制嘅马来虾汤底,带有阵阵微辣香,虾味汤底鲜甜美味,海虾同扎肉各有两件,海虾仿佛有双重鲜虾味,虾汤加上鲜海虾呢个配搭真系无得顶

参巴酱时茶 $38
参巴酱系星马地区非常流行嘅一种辣椒酱,系唔同嘅娘惹小炒同街边小食成日都会见到,不过试就系第一次,通菜经炒香后充满住参巴酱嘅惹味,好明显食得出香辛料同辣椒香,又唔会话太辣,未试过嘅朋友可以试下

西班牙柠檬啤酒 $38
巴塞隆拿出产,香港比较少见嘅柠檬啤酒,今次都系我第一次见,啤酒比好多人感觉就系好难入口,加入柠檬又会系咩味?系超!好!饮!估唔到柠檬同啤酒系咁夹,相信就算平时唔钟意饮啤酒嘅人试完都会爱上,系真系假你试过就知

感谢 hinsonfoodhk
2019年5月22日点评 通过移动设备发表

试了三虾捞面、素菜捞面,面质可口,味道不错,还有喇沙汤手撕鸡油面,味道偏淡。整体食物量不多,价格偏贵。

感谢 Teddy6596
2019年4月1日点评 通过移动设备发表

沙田近期开左好多餐厅,自己一个系屋企唔知食乜好,就去试下呢间马来西亚菜。叫左一个虾子捞面同鸡翼 食饱仲叫多个甜品,好丰富!虾子面又爽又鲜味,鸡翼好脆。最后嚟到甜品系我食过最好食嘅 猫山王芝士蛋糕,个蛋糕唔似岀面加香精整嘅蛋糕,食得岀用新鲜榴梿整。成餐食到舔舔脷!

感谢 PoPo0509

去过Mimila吗? 请分享你的经验!