我们不支持您使用的这种浏览器。Tripadvisor网站可能不能正常显示。我们支持以下浏览器:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.

“半山情调西餐厅🌹👍🏻”
Marco`s Oyster Bar & Grill的点评 - 停止营业

Marco`s Oyster Bar & Grill
餐厅详细资料
2020年11月27日点评

我同另一半都系生蠔爱好者,今次系openrice揾到呢个系港岛区、价位适中、专食生蠔既西餐厅,谂住「蠔」食一餐☺️~
——————
我哋两个都系冲住生蠔而黎所以一黎就决定嗌1打生蠔,除左生蠔之外我哋见有个鹅肝牛柳Set有晒前菜餐汤主菜,就打算叫黎试埋佢!‍♂️

自选生蠔一打 $238(9/10)
最近呢间餐厅推出左个生蠔优惠,美国生蠔pacific rock每只只需要$10~所以我哋都唔执输叫左6只,另外都拣左2只爱尔兰(Irish $28/1)同4只法国(St Vaast, Fine De Claire, Four Season $28-$38/1)~

本身对$10生蠔冇咩期望,点知好有惊喜!美国生蠔好新鲜,鲜味得黎有弹牙感,亦冇咩腥味,完全唔同出面$10生蠔既水准。再试埋其他国家既生蠔,质素就更高爱尔兰蠔海水味较淡唔会好咸,反而系甘甜味好出。法国蠔就好Creamy好够蠔鲜味,有小小入口即溶既感觉。12只加埋只系~$200真系性价比超高!

皇牌法国鹅肝牛柳大餐 $298(8/10)
食完生蠔就到呢个set啦,前菜系三文鱼他他,餐厅好好人见到我哋系2人share一人set就送多左一份他他俾我哋两个人分,味道都几ok然后就上左龙虾汤,侍应都好贴心比多个空碗我哋分汤,味道好浓好鲜,略嫌口感唔够顺滑~最后就到个主菜-鹅肝牛柳我地叫左medium既牛,牛肉煮得好嫩冇overcooked,鹅肝口感偏厚实,两样配住食竟然出乎意料地夹,几唔错

焗朱古力心太软伴雪糕+$30(9/10)
最后忍唔住加左个心太软甜品,餐厅即焗即上,蛋糕体同朱古力浆仲系好够温度,加埋雪糕一热一冷真系超夹,作为成餐既结尾真系食得好满足

总括而言呢间餐厅既野食真系水准之上,仲要餐厅一直有位吉他手企系旁边自弹自唱,都几有气氛嫁埋单每人三百左右我哋都觉得好值,绝对会再番黎帮衬!☺️
———————
味道:8.5/10
服务:9/10
抵食:8.5/10
⏳排队时间:0分钟

感谢 Otoro_foodie
此点评为Tripadvisor会员个人反馈,不代表Tripadvisor的意见。原文语言为中文,源自www.tripadvisor.com.hk 查看原文
点评 (8)
旅行者评分
旅行者类型
时节
语言

1 - 5 条点评,共 8 条

2020年2月8日点评

位於西半山住宅區內的中價西餐廰。環境安靜、平日午市人流不多,十一款午市套餐,價格$68-$168包前菜、主菜和飲品。前菜沙拉素菜款式少、醬汁偏酸,主菜漫煮猪鞍扒肉汁少、味道偏淡,牛柳賣相和味道也一般。

用餐日期:2020年1月
    • 优惠度
    • 服务
    • 食物
感谢 AdamXin
此点评为Tripadvisor会员个人反馈,不代表Tripadvisor的意见。
2019年12月26日点评 通过移动设备发表

圣诞节日餐,羊架/鹅肝牛柳$388 另加一。有2只生蠔,但不知是蠔壳还是沙,总之想吐出来

另外有牛肝菌忌廉汤,火鸡沙律及碎蛋多士。主菜的薯条是冷的,羊及牛煮的生熟度刚刚好。配餐饮及蛋糕

感谢 Kitbb
此点评为Tripadvisor会员个人反馈,不代表Tripadvisor的意见。原文语言为中文,源自www.tripadvisor.com.hk 查看原文
2019年6月8日点评 通过移动设备发表

上次嚟过半山嘅Marco's Oyster Bar & Grill食Lunch,谂住你试吓佢嘅晚餐。一早book咗枱,点知A姐临时OT,横掂都系要食饭,就自己一支公嚟食。

凯撒沙律
一开始食个沙律,开开胃先。沙律菜新鲜多汁,加埋烟肉碎同芝士,正!

牛肝菌蘑菇忌廉汤
牛肝菌蘑菇忌廉汤一嚟到,就闻到好香,牛肝菌同蘑菇打到碎晒,入口有口感之余,仲好creamy添!

烧美国雪花肉眼扒
今晚嘅主角到啦!肉眼扒烧到五成熟啱啱好,外层有少少焦,锁住里面嘅肉汁,肉质鲜嫩,牛味香浓。另外薯菜都值得一赞,薯仔切成片状,微微煎香,非常香口;野菜用蒜蓉略炒,一啲都唔马虎,正!

Marco's Oyster Bar &amp Grill
地址:半山罗便臣道30-32号宝时大厦地舖
电话:+852 2521 7366

(记住Like同Share畀朋友)

想紧贴A姐M佬嘅吃喝玩乐资讯,快啲Follow埋下面嘅Channel啦!

Facebook:A姐M佬 玩乐日记
Instagram:AandMdiary
Pinterest:AandMDiary
Openrice:A姐M佬
报料或合作:keepintouch@aandmdiary.com

感谢 A姐M佬玩樂日記 A
此点评为Tripadvisor会员个人反馈,不代表Tripadvisor的意见。原文语言为中文,源自www.tripadvisor.com 查看原文
2018年6月20日点评

位置于中半山, 罗便臣道新开张的分店, 沿中环扶手电梯一直上到罗便臣道。
装修典型的西餐厅, 服务态度好好, 由于位置中半山, 人流较少, 感觉比较舒适。
今次是餐厅新开张, 见到报纸广告有Coupon, 所以试食。
叫左两份法国鹅肝配牛柳餐$268, 另加一服务费。
-即开生蠔, 新鲜, 唔算大只好肥, 但刚刚好 (Coupon 送)
-三文鱼挞挞
-法国龙虾浓汤, 虾味香浓
-鹅肝配牛柳, 鹅肝外脆内软, 牛柳份量比较细
-朱古力心太软(Coupon 送) 失败左, 切开无流心, 食到一半, 侍应经过见到, 主动话帮我们换过2份新既, 不过因为太饱, 而且要珍惜食物, 我们选择唔换, 不过餐厅侍应的主动, 会令客人感觉被受重视, 很窝心, 会愿意再光顾。
晚上有驻场外籍歌手献唱, 令餐厅气氛感觉relax。

感谢 Ivweekend
此点评为Tripadvisor会员个人反馈,不代表Tripadvisor的意见。原文语言为中文,源自www.tripadvisor.com.hk 查看原文

查看过Marco`s Oyster Bar & Grill的旅行者还看了

 
中国香港
 

业主:有什么想要和我们分享的吗?

拥有或管理这家酒店? 免费获取您的详情页以便回复点评、更新资料或者进行其他操作。

获取您的详情页
© 2022 TripAdvisor LLC 保留所有权利。

网站的此版本通常面向中文使用者,除非有针对其国家或地区的特定网站版本存在。 您可以使用下拉式菜单访问 Tripadvisor 网站面向特定国家或地区的其他版本。