“外卖恶魔鸡煲拉面”

味千拉面(朗豪坊店)
香港排名第2,356 (共15,944家美食)
菜系: 日式料理
氛围类别: 携带儿童的家庭聚餐
氛围类别: 携带儿童的家庭聚餐
2021年1月18日点评 通过移动设备发表

天气转冷最适合食热辣辣的拉面,经过味千发现新推出的恶魔鸡煲拉面非常特别就决定一试。
疫情关系尝试了外卖,餐厅的外卖package非常用心,汤底用密实袋封口防止外溢,更配备加热包用以加热拉面,跟足外卖包装上的指示做,就算回到家中仍能享受暖笠笠的拉面。
鸡煲拉面的汤底可以选择不同辣度,而不太吃得辣的我就点了少辣,一样非常有鸡煲的风味。叫作鸡煲拉面当然不少得鸡,鸡球非常嫩滑而且香辣惹味。因为拉面和汤底分开装的原故,拉面面身仍能保持弹牙,软硬度适中。
我点的套餐除了拉面外,还配有饺子和特饮。饺子煎得香脆,亦不会太干身,肉馅仍保持肉汁。巨峰提子特饮,果味浓郁,解辣一流。

味千拉面

感谢 delish_hk

2020年11月13日点评 通过移动设备发表

又去食中学时好爱的味千拉面啦,性价比真系好高,算系同价位拉面之中最高质❤️

味千之霸$72
味千·赤沾汁面$65
金菇牛肉卷$38
味千饺子$30
趣脆薯条$22
巨峰乳酸苏打$28
鲜柠檬红茶$20

拉面质素很好,味千之霸汤底浓郁,而沾面亦十分挂汁好吃。金菇牛肉卷以照烧汁为基调,沾芥辣酱汁,清新好味。

今次最爱系新出的趣脆薯条,系shake shake 薯条,薯条即叫即炸, 十分脆口,拣咗紫菜味粉,超香浓紫菜味❤️

依家Foodpanda 外卖独家优惠,满$100即减$30

感谢 tomandcharlie_diary
2020年8月21日点评 通过移动设备发表

今日落去香港仔买咗份外卖午餐回家,好特别既系佢地新推出咗【外卖懒人拉面组】用左特别包装(有详细既说明),同埋好贴心咁提供埋发热包。方便外卖返到屋企,可以方便又快捷,只要用5分钟就还原到堂食既风味

必食拉面:长崎海鲜拉面套餐 $58
汤底就用咗秘制烹调乳白色既猪骨浓汤,个汤底又香又好饮。仲有多种海鲜 及 蔬菜配料。拉面既软硬度适中。好滋味,鲜味十足。

套餐配饮品一杯:橙汁

新产品小食
香煎虾饼 $38
煎到好香既虾饼,碎虾肉,好juicy ,又好有咬口,虾饼又厚身,食到停唔到口

如果你唔想出街,但又想食到味千拉面,就可以用Foodpanda app订购,送到上门,咁就最方便

感谢 SukiYeung
2020年7月13日点评 通过移动设备发表

依家喺屋企唔洗开火都食到拉面⁉️
都可以用新奇手法食到拉面⁉️
我讲紧嘅系 味千拉面 推出既外卖包装
外卖包装分开上下2层,上层系即叫即制既拉面同配料,下层则附有发热包♨️ 而汤底亦用上即煮密封独立包分开上,安全得嚟 仲唔洗怕返到屋企啲面索哂啲汤汁啦 只要将水倒入下层指定水位倒入汤包快速闩盖,发热包就会发挥作用,等待5分钟加热后,就可以食到热辣辣既拉面啦 **特别要注意开盖时既热蒸汽呀!
▪全盛拉面  HK$68
▪金菇牛肉卷  HKD$30
▪生姜蜂蜜  HKD$15
@hkajisenramen
依家系 foodpanda 都可以叫到哩个味千拉面外卖喇!

感谢 foodie_anniechan
2019年8月26日点评 通过移动设备发表

喺香港比较平实嘅一间日本拉面店,分行唔算太多,走平实路线,都有不少捧场客, 除咗拉面之外还有寿司饺子鱼生等等 ,有机会可以一试。

感谢 RobinN1394

查看过味千拉面(朗豪坊店)的旅行者还看了

去过味千拉面(朗豪坊店)吗? 请分享你的经验!