“环境舒适”

LAB EAT Restaurant & Bar
提供送餐服务
香港排名第243 (共15,644家美食)
周围地区: 旺角
周围地区: 旺角
2020年12月15日点评 通过移动设备发表

门外有很多圣诞装饰,见到圣诞装饰心情都开朗点。

炭烧美国羊扒配薄荷酱
家姐点了羊扒与我分享,五成熟的羊扒充满了肉汁,羊味香浓酥酥的,点些旁边配搭的薄荷酱,甜甜地,又是另一种口味。

炭烧美国安格斯肉眼 | 另加$78
点了同是五成熟的肉眼扒,肉眼扒好大块,烧烤纹清晰,肉眼扒下有几块翠肉瓜。牛肉质地软腍,不会过熟或韧。

薯条 | +$38
薯条热辣辣炸起,粗薯条十分有口感,而且食到啖啖薯蓉,点一些凉凉的茄汁,不会太热气,而且份量够多,两人分享刚刚好。

姜味红茶布甸
布甸是红茶味道,味道清香,旁边一粒粒的是姜粒,配搭起来很新颖。

比利时朱古力蛋糕
朱古力味超浓郁,不会太甜,偏近似黑朱古力味道,而且口感较实,似湿润的布朗尼,是我爱的甜品口味。

餐厅服务员有礼,环境十分舒适,有圆形梳化位,客人自成一角,环境够静,而且有落地大玻璃窗,充满了阳光,是聚会食饭的好地方。

感谢 siuling1223

2020年12月8日点评 通过移动设备发表

「海胆多士」
用左加拿大海胆,份量一啲都唔吝啬
质感较结实,食落好实在
而且够新鲜
配埋蒜蓉多士一齐食,正

「新鲜生蠔」
只生蠔超大只呀❤️
仲系我最钟意既爽口质感

「Swiss Cheese Carbonara 」
芝士丰富到挂到每一条意粉
意粉煮到好有弹性
呢款芝士完全无腻既感觉

「西班牙黑毛猪架」
猪架好厚肉,但一啲都唔鞋!
肉质好嫩滑
旁边有个苹果蓉酱,
不过我比较钟意食原味

食生蠔当然要配白酒先最perfect❤️❤️

感谢 tata_trista
2020年5月30日点评 通过移动设备发表

话说同朋友喺旺角买完嘢,谂住去附近揾食,咁啱行过T.O.P.商场,见个set lunch几吸引,每人叫一个慢慢叹 听闻哩度既signature drinks都好有特色,一于下次dinner timer嚟饮先
☆ 炭烧美国极黑猪鞍伴山芋紫薯蓉 HKD$188
猪鞍size大过我只手掌,仲好厚肉 肉质软腍得嚟几有弹性,唔错的。而伴碟既竟然系新颖组合 山芋紫薯蓉,一口打得化开既紫薯蓉搭配一口猪鞍肉,感觉几特别
☆ 炭烧美国安格斯肉眼牛扒300g HKD$188
午餐食肉眼扒感觉好奢侈 5成熟既肉眼扒 ,生熟程度辣得刚刚好,切开仍有血水但食落唔会好生,如果加多杯红酒一齐食应该会好perfect
LAB EAT Restaurant & Bar
旺角 弥敦道700号T.O.P. This is Our Place 5楼502号舖

感谢 foodie_anniechan
2020年5月5日点评 通过移动设备发表

良心餐厅要帮衬!!!!呢间餐厅位于旺角地铁站「T.O.P 」商场顶层,行日系简约风, 成个装修环境相当舒服,设室内区同室外区,特别推荐坐室外区,可以由上而下望住成个旺角街景,啱晒情侣朋友一边食野一边倾偈谈心!!!!!
介绍返佢哋嘅猪手同肉酱意粉,摆盘靓,味道佳,份量多,既有外涵又有实际。 猪手肉质细嫩,咸香味适中,配埋德国酸瓜,酸菜,消滞解腻。 肉酱意粉面条Q弹有咬劲,且肉酱味香浓,拌埋一齐食,感觉超幸福呢

感谢 Exploremorewithleung
2020年4月12日点评

同女朋友去旺角食饭,
去新个个商场TOP行下同食饭,
去咗食LAB EAT。
餐厅都几有情调, 又静静地, 唔错。
叫了白酒饮,
都系侍应推介,
唔错。

Tatihou ($55@)

叫了2只生蠔食!
呢只系法国蠔, 都几大只!
入口先系海水咸味, 之后甜味再慢慢渗出,
一d都唔腥, 好食!

Iberico Pork ($298)

呢个卖相好得!
羊鞍我食得多,
猪鞍都系第1次食!

入面系好靓既粉红色!
肉好嫩, 一d都唔鞋!
肉味浓。

另外想赞一赞d配菜,
虽然系配菜, 但佢一d都唔马虎,
有焗过, 蕃茄好香好甜!
我觉得好好食!

感谢 Lau S

查看过LAB EAT Restaurant & Bar的旅行者还看了

去过LAB EAT Restaurant & Bar吗? 请分享你的经验!